Poziv za one koji se bave fotografijom – Novo lice lokalne politike

24 maj
Rok prijave 01.06.2021

Omladinska novinska asocijacija u BiH poziva foto-novinare i novinarke, frilensere i frilenserice, te medijske aktiviste i aktivistkinje da kreiraju foto-priče koje imaju cilj da predstave mladima u BiH inicijative i ideje aktuelnih mladih gradskih/općinskih/opštinskih vijećnika i vijećnica.

Krajnji cilj je pokazati da postoje osviješteni mladi političari i političarke koje djeluju u svojim zajednicama proaktivno i predstaviti ih kao primjere dobre prakse drugim mladim glasačima i glasačicama iz cijele BiH.

Omladinska novinska asocijacija u BiH i Omladinski magazin Karike realiziraju projekat Sa politikom na Ti čiji je glavni cilj educirati i osvijestiti mlade ljude u BiH na temu lokalne politike, kako bi osnažili njihove kapacitete da mijenjaju aktuelnu političku situaciju u BiH kroz bolje i pametnije izbore na lokalnom nivou.

Tvoj prvi zadatak bi bio, uz mentorstvo urednika omladinskog magazina Karike, odabrati sagovornika ili sagovornicu (gradskog/općinskog/opštinskog vijećnika ili vijećnicu i/ili drugog mladog političara ili političarku), posjetiti ih u njihovoj lokalnoj zajednici, te kroz fotografiju predstaviti najvažnije političke ciljeve koje planiraju realizirati u okviru mandata za koji su izabrani. Suština je zapravo kroz fotografiju predstaviti dobro lokalno političkog djelovanja spram određenog problema u lokalnoj zajednici.

Drugi zadatak bi bio da ukratko predstaviš osobu koja stoji iza nje, njenu viziju politike i razloge bavljenja istom kao i njeno dosadašnje iskustvo bavljenja politikom na lokalnom nivou.

Ako želiš da učestvuješ u programu, u prijavi treba da navedeš sledeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Godište
  • Grad iz kojeg dolaziš
  • CV/Kratku biografiju
  • Primere svog dosadašnjeg rada

Poziv je otvoren za sve mlade uzrasta 15-35 godina do 1. juna 2021. godine. Prijavu pošalji na mejl [email protected]

(Visited 109 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments