Poziv za nagradni konkurs za 13. internacionalnu Kompostela nagradu za slikovnice

9 apr
Rok prijave 30.04.2020

Odsjek za edukaciju i građanstvo, gradskog savjeta Santijago de Kompostela, u saradnji sa urednicima „Kalandraka“, kao dio promocije čitalačke kampanije, raspisuju poziv za nagradni konkurs za 13. internacionalnu KOMPOSTELA nagradu za slikovnice.

OBLAST:Književnost, dizajn, umjetnost.

OPIS
Cilj ovog programa je promovisanje književne i umjetničke produkcije knjiga za djecu i mlade. Nagrada iznosi 9,000.00 eura. Novac neće biti isplaćen pobjedniku, sve do momenta do kada rad ne bude spreman za objavljivanje. Pobjednički rad će biti objavljen na svim jezicima, kojima se govori u regijama poluostrva (Galicijiski, Katalonski, Baskijski, Kasteljan Španski, Portugalski) od strane urednika iz „Kalandraka“ u novembru 2020, koji će ujedno i potpisati potrebne ugovore o saradnji. Urednici će uvijek dati priliku prije onim radovima koji su dobili posebnu pohvalu od žirija. Prava će biti zadržana u roku od godinu dana, nakon isteka roka, autor ima puno pravo nad svojim radom.

USLOVI
Knjiga može biti objavljena na bilo kojem jeziku Iberijskog poluostrva, potrebno je da bude original i da prije nije objavljivana. Adaptacije originala ili knjiga za koju su već prije dobili nagradu ili su pomenuti u takmičenju, neće biti prihvaćeni. Jedan ili više ljudi u timu, bilo koje nacionalnosti, mogu da učestvuju na takmičenju, a naravno, zaposleni u „Kalandraka“ su isključeni iz takmičenja.

NAČIN PRIJAVE
Projekat može biti predstavljen u bilo kojoj veličini, tehnici i formatu, ali ne treba da sadrži više od 40 strana (isključujući korice i završni papir). Autori koji se takmiče za nagradu, moraju da podnesu: pet kopija teksta; tri originalne ilustracije i pet fotokopija u boji. Ukoliko se digitalne tehnike koriste, autori treba da pošalju štampane kopije visoke rezolucije, završni plan cijelog projekta koji sadrži: štampanu kopiju sa dizajnom, tekst i ilustraciju što sličnije završnom obliku knjige.

ROK ZA PRIJAVU:30. april 2020. godine

Detaljnije: http://www.kalandraka.com/en/premio-compostela/…

(Visited 111 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments