Poziv za mlade za učešće u projektu “MISLI, OSJETI”

25 maj
Rok prijave 26.05.2021

Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara i Udruženje građana “Psiholuminis” iz Prijedora provode projekat pod nazivom “Misli, osjeti”. Cilj projekta je pomoći mladim ljudima u pomjeranju ka kritičkom mišljenju radi boljeg prihvatanja drugih i drugačijih, smanjenju predrasuda i netolerancije. Multikulturalnost i multietničnost je bogatstvo koje trebamo prihvatiti a ne razlog za netrpeljivost i neprihvatanje.

Pozivamo vas da se uključite u ovaj projekat i da budete dio promjene kako na ličnom tako i na društvenom planu po pitanju bolje međuvjerske, međuetničke i međukulturalne tolerancije.

Program obuhvata radionice putem Zoom aplikacija i zajedničke radionice za sve učesnike kako u Mostaru tako i u Prijedoru.

Na radionice se mogu prijaviti mladi ljudi dobne granice između 18 i 26 godina sa područja gradova Mostar i Prijedor.

Mladi, učesnici projekta, imaće priliku da kroz saradnju i povezanost gradova Mostar i Prijedor, te kroz međusobnu posjetu, razvijaju kapacitete za mirno rješavanje nesuglasica, suživota i tolerancije.

Rok za prijavu ističe 26. maja 2021. godine u ponoć. Selekcija kandidata biće završena 27. maja, izborom onih koji pokažu najveće interesovanje i motivaciju te obavežu se na aktivno učešće. O konačnim rezultatima biće obavješteni samo oni koji budu izabrani za učešće u programu.

Troškove putovanja, smještaja i ishrane snose organizatori.

Prijava se vrši popunjavanjem upitnika koji se nalazi ovdje.

Dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-mail adresa: [email protected] i [email protected]

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Instituta za razvoj mladih KULT, koji sprovodi PRO-Budućnost, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID Bosnia and Herzegovina.

(Visited 161 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments