POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA HUMANITY IN ACTION MEDIA LITERACY CAPACITY BUILDING PROGRAMU 2024

8 apr
Rok prijave 30.04.2024

Humanity in Action BiH otvara poziv za prijave bh. studenata_tica za učešće na Media Literacy Capacity Building programu koji organizuju Humanity in Action u saradnji sa Alfa Centrom Nikšić, kao vodećom organizacijom, u konzorciju od ukupno osam organizacija sa Zapadnog Balkana i V4 zemalja kako bi pokrenuli novi projekat usmjeren na izgradnju kapaciteta medijske pismenosti za mlade u regiji.

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice dodiplomskog studija, Master studija u oblasti novinarstva, odnosa s javnošću, obrazovanja, prava, ekonomije, politologije i međunarodnih odnosa, policijskih i vojnih akademija.

Odabrani učesnici iz BiH će pohađati ljetnu školu u Crnoj Gori. U okviru ljetne škole učiće o dezinformacijama i hibridnim prijetnjama na Zapadnom Balkanu, zašto je važno istraživačko novinarstvo, šta je žanr reportaže i kako se može koristiti za borbu protiv dezinformacija, kako dezinformacije mogu financijski koristiti onima koji ih šire i kako se sponzorira propaganda. Nakon ljetne škole uslijediće mentorisane kampanje gdje će pojedinačni timovi dobiti malu stipendiju za provođenje informativne kampanje utemeljene na stečenom znanju o medijskoj pismenosti  kako  bi  služili  kao  multiplikatori  među  svojim  vršnjacima.

Poziv za prijave otvoren je do 30. aprila 2024. godine putem online aplikacije.

Za sva dodatna pitanja pošaljite mail na [email protected].

Budite jedan od učesnika koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom programu!

(Visited 55 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments