POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA PROVOĐENJE ISTRAŽIVANJA

3 jul
Rok prijave 15.08.2020

Udruženje građana „Oštra Nula“ je nevladina, neprofitna orgnizacija otvorenog tipa koja se zalaže za aktivno građanstvo i ljudska prava. Udruženje je formalno registrovano 2010. godine, a fokus djelovanja je u oblastima socijalne pravde i kulture sjećanja.

O projektu i istraživanju:

Oštra Nula provodi projekat pod nazivom ,,Aktivizam mladih u Republici Srpskoj” koji financira National Endowment for Democracy (NED). U skladu s aktivnostima predviđenim projektom,  potrebno je provesti istraživanje o informisanosti građana o izborima, ispunjenosti predizbornih obećanja i pravima građana Bosne i Hercegovine. Pozivamo kvalifikovane individualne stručnjake, grupu konsultanata ili konsultantskih firmi  da dostave ponude za pripremu ankete, provođenje on – line istraživanja i priprema Izvještaj o informisanosti građana o izborima, ispunjenosti predizbornih obećanja i pravima građana Bosne i Hercegovine.

Izvještaj će služiti i kao sredstvo za usmjeravanje građana u Bosni i Hercegovini kako bi im se pomoglo da bolje upoznaju svoja prava kao građana, sa naglaskom na mlade koji prvi put ostvaruju glasačko pravo.

Vremenski okvir:

Anekta za istaživanje potrebno je da bude pripremljena do 15. avgusta 2020. godine. On – line istraživanje potrebno je da bude realizovano do 30. septembra 2020. godine. Izvještaj o analizi istraživanja treba biti dostavljen do 15. oktobra 2020. godine ili ranije.

(Visited 164 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments