Poziv za dostavljanje nominacija za nagradu za mlade istraživače Dunavskog regiona – Danubius Young Scientist Award 2020

21 maj
Rok prijave 26.05.2020

Austrijsko ministarstvo obrazovanja, nauke i istraživanja (BMBWF) i Institut za Dunavsku regiju i Centralnu Evropu (IDM) dodjeljuju nagradu za mlade istraživače sa izvanrednim dostignućima u njihovim naučnim oblastima.

Ove godine, nagrada će biti dodijeljena za 14 mladih istraživača iz svake od zemalja koje su dio Strategije EU za Dunavsku regiju: Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Slovačka, Slovenija, Rumunija i Ukrajina.

Nagradom se nastoji istaknuti naučni rad, talenat mladih istraživača i značaj naučne zajednice u regiji, te potaknuti mlade istraživače da se uključe u istraživanja o pitanjima vezanim za Dunavsku regiju.

Svaki dobitnik nagrade za mlade istraživače Dunavskog regiona bit će nagrađen novčanim iznosom od 1.200 eura.

Nominacije za kandidate sa organizacionih jedinica Univerziteta u Sarajevu potrebno je dostaviti u Službu za NI/UIR na e-mail: [email protected], najkasnije do utorka, 26. maja 2020. godine.

Sve detalje o nagradi, kriterijima za dodjelu nagrade i načinu prijave možete pronaći ovdje.

 

(Visited 55 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments