Poziv za dodjelu stipendije za mlade književne kritičar(k)e, kolumnist(ic)e, novinar(k)e i student(ic)e!

18 maj
Rok prijave 20.05.2024

Izdavačka kuća Buybook će za deveti Međunarodni festival književnosti BOOKSTAN. NO EAST. NO WEST., kojí se ove godine održava u periodu od 3. do 6. jula/srpnja, dodijeliti 20 stipendija za učešće u radionici književne kritike. Tema ovogodišnje radionice je Konstrukcije nade i beznađa u književnoj kritici, a vrijeme održavanja je od 30. juna/lipnja do 6. jula/srpnja 2024. godine

Aplikacije je do 20. maja/svibnja potrebno poslati na e-mail adresu [email protected] i trebaju sadržavati prijavnicu, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ill novinarske kolumne.

Nakon pregledanih aplikacija, ubrzo nakon posljednjeg roka za prijavu, odabrani kandidati će eventualno biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se obaviti finalna selekcija.

Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji/e aktivnc govore engleski jezik, pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, te imaju od 21 do 30 godina. Učesnici/e koji su sudjelovali na prethodnim radionicama imaju ponovno pravo prijave.

Stipendija pokriva troškove radionice, smještaja u hostelu, hranu u dogovorenim restoranima, te troškove puta.

Više informacija https://buybook.ba/article/poziv-za-dodjelu-stipendije-za -mlade-knjïzevne-kr

(Visited 116 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments