Poziv za dodjelu stipendija studentima Univerziteta u Tuzli – FOND PROMETEJ

18 okt
Rok prijave 04.11.2023

Fond za stipendiranje Prometej je u avgustu 2017. godine pri Fondaciji tuzlanske zajednice osnovala grupa mladih osoba na početku karijere, koji vjeruju da svako od nas može i treba da doprinese razvoju bh društva.

“Mi smo izabrali ovaj način. Želimo ulagati u obrazovanje mladih kroz dodjelu stipendija”, poručuju osnivači Fonda koji kontinuirano rade na proširivanju kruga donatora i prijatelja kako bi Fond tokom godina stalno rastao i kako bi što više stipendista mogli podržati.

Osnivači Fonda Prometej smatraju da je jako važno podržati mlade u njihovim naporima da se obrazuju i da kao aktivni članovi zajednice budu nosioci razvoja naše države. Ukoliko i Vi vjerujete da je ulaganje u obrazovanje najbolji način da se bh. društvo oporavi i napreduje i da postoje mladi koji imaju napredne stavove o razvoju i emancipaciji bosanskohercegovačkog društva, onda Vas pozivamo da se pridružite grupi osnivača Fonda za stipendiranje Prometej.

Javni poziv

Poziv za dodjelu stipendija studentima Univerziteta u Tuzli – FOND PROMETEJ

Aplicirati mogu studentice i studenti:

  • koji prvi put upisuju drugu ili višu godinu dodiplomskog studija Univerziteta u Tuzli
  • koji su u vrijeme podnošenja zahtjeva za stipendiranje navršili 18 do 25 godina starosti,
  • koji su ispunili sve obaveze iz prethodnog ugovora o stipendiranju (ukoliko je i ranije bio korisnik stipendije ovog Fonda ili drugih fondova Fondacije).

Rok za prijavu

Javni poziv je otvoren 4. oktobra 2023. godine, a konačni rok za dostavljanje prijavnih obrazaca je 4. novembar 2023.

NAPOMENA: Od kandidata i kandidatkinja koji budu odabrani za stipendiranje će biti traženo da dostave potvrde o upisu na dodiplomski studij Univerziteta u Tuzli, dokaz o postignutom uspjehu tokom studija, preporuke od organizacija civilnog društva i drugih organizacija u kojima je kandidat bio angažovan.

 

Procedura i kriteriji za dodjelu sredstava

Prijavni obrazac

Ukratko o Fondu Promet

Izvor: fondacijatz.org

SHARE.
(Visited 37 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments