Poziv za Antikorupcijsku akademiju

12 mar

Projekat YouTHink – Rekli smo NE korupciji

Poziv za učesnike

Pozivamo Vas da učestvujete na Antikorupcijskoj akademiji u sklopu projekta YouTHink- Rekli smo NE korupciji koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a implementira Udruženje Ja bih u EU.

Akademija će se održati

  1. marta, 2023. putem Zoom-a sa početkom u 10h.

Projekat YouTHink- Rekli smo NE korupciji na inovativan način pristupa jačanju vladavine prava u BiH i potiče angažman mladih u zahtjevima za veću odgovornost institucija u prevenciji/ borbi protiv korupcije, mobilizira mlade građane BiH kao saveznike za buduće reforme i za javno, masovnije i efikasnije suprotstavljanje korupciji. Projekat okuplja mlade iz BiH od 17 do 25 godina.

Također, u oblasti borbe protiv korupcije, Projekat sarađuje i sa institucijama i organizacijama civilnog društva. Do sada smo putem panela direktno okupili preko 200 mladih iz Sarajeva, Mostara, Banjaluke i informisali desetine hiljada putem kampanje na društvenim medijima.

Mladi učesnici našeg projekta s nama su podijelili svoja iskustva o koruptivnim radnjama i naglasili da su svjesni postojanja korupcije u raznim oblicima. Istovremeno su frustrirani jer ukupna društvena klima, nepovoljni socio-ekonomski uslovi, nedostatak reformi u oblasti vladavine prava otežava borbu protiv korupcije. Stoga traže nove načine kako da razviju antikorupcijski aktivizam.

Prijavu za Antikorupcijsku akademiju možete izvršiti putem linka: https://forms.gle/PxTSr4QoscfKcLUEA

Za više detalja vezanih za organizaciju kontaktirajte Lara Sutović i Lejla Sarač na [email protected] i [email protected] ili na telefon 033/549-187.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments