Poziv: Nova generacija Balkanske škole za mlade

12 feb
Rok prijave 15.02.2019

Centar za napredne studije i Ured za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske pozivaju zainteresirane studente dodiplomskog (BA) i postdiplomskog (MA) studijskog programa da se prijave za treću generaciju polaznika programa „Balkanska škola za mlade“.

Cilj neformalnog i integriranog studijskog programa „Balkanska škola za mlade“ je ponuditi raznoliki spektar temeljnih znanja iz različitih oblasti humanističkih nauka za studente koji žele proširiti znanstvene vidike.

Studijski program je organizovan modularno u vidu pružanja temeljnih znanja, ovoga puta iz oblasti međunarodnih odnosa, te kulture i civilizacije. Moduli sadrže 12 sati predavanja (3 školska časa sedmično). Program obuhvata i radionicu (1), te klub knjige (1) kroz koje će polaznici moći usvojiti dodatna znanja i vještine. Ostale aktivnosti obuhvataju javno predavanje (1), posjete različitim institucijama kulture u BiH poput muzeja, pozorišta, filmskih projekcija i sl.

Program je planiran da se realizira od 25. februara do 1. maja 2019. godine. Uspješni polaznici po završetku programa stječu certifikat o završenoj edukaciji, te se nagrađuju ekskurzijom u Istanbul.

Program će biti održan na bosanskom jeziku s mogućnošću organiziranja određenih sadržaja na engleskom jeziku, te će se preferirati kompetentno poznavanje ovog jezika.

Broj polaznika je ograničen (25). Selekcija polaznika će biti izvršena na osnovu aplikacijskog formulara, te intervjua sa kandidatima koji prođu prvi krug selekcije.

Svi troškovi programa su pokriveni od strane organizatora.

Zainteresovani kandidati popunjen APLIKACIJSKI FORMULAR mogu dostaviti najkasnije do petka, 15. februara 2019. godine, putem elektronske pošte na: [email protected] (Mirnes Duranović, projektni menadžer Centar za napredne studije). Dodatne informacije u vezi programa možete dobiti pozivom na: +387 33 716 042 ili +387 61 330 035 (M. Duranović).

(Visited 366 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments