Poziv na takmičenje – napiši esej i osvoji 100 KM!

10 dec

 

Obraćamo Vam se ispred Kluba za podršku i rekreaciju osoba sa invaliditetom i mladih „MASA” iz Mostara, a vezano za predstojeći projekat koji realizujemo na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uz podršku Globalne inicijative za transnacionalni organizovani kriminal (GI-TOC) realiziramo projekat “Ujedinjeni protiv kriminala”. Globalna inicijativa je međunarodna organizacija, koja je osnovana u Ženevi, sa sjedištem u Beču, koja djeluje uz podršku Ujedinjenih naroda, kao i vlada Njemačke i Velike Britanije.

Kroz naš projekat želimo osnažiti mlade ljude da doprinesu izgradnji otpornosti na kriminalne i koruptivne radnje u njihovom okruženju, te da zajednički pošaljemo poruku da demokratsko društvo počiva na vladavini prava i jednakim prilikama za sve. Naš projekat je ostvario i podršku od strane Ministarstva obraazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, uz ostvarivanje saglasnosti za realizaciju aktivnosti u školama HNK-a.

Shodno projektnim aktivnostima, želimo mlade sa područja HNK-a, pozvati da uzmu učešće u pisanju eseja na temu “I ti se pitaš!”, kako bi naglasili ulogu svake mlade osobe u društvu i pravo glasa u borbi protiv korupcije i kriminala. Da bismo mladim ljudima predstavili javni poziv za nagradno takmičenje u pisanju eseja, planiramo realizovati radionice i sa mladima razgovarati o uslovima učešća i kriterijima javnog poziva. 

Text Box: Ideš u srednju školu i živiš u #Mostar #Nevesinje #Bileca #Konjic? Znaš pisati i želiš da se tvoj glas čuje, jer se #iMladiPitaju?! Eseje slati do 23. decembra i osvoji 100 KM! Biramo 12 najboljih radova iz #Konjic #Mostar #Nevesinje #Bileca! Radove slati na adresu – klub.masa@gmail.com !

 

Navedene radionice  za učenike sa područja Mostara i Stoca su planirane da se održe od 15. decembra u 11.00 sati za učenike srednjih škola sa područja Mostara i Stoca. Moramo naglasiti da će se navedene radionice održati online putem platforme zoom, sve sa ciljem zaštite zdravlja svih nas.

Podaci za online radionicu:

Klub Masa is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Klub Masa – radionica Stolac/Mostar

Time: Dec 15, 2020 11:00 AM Europe/Sarajevo

Join Zoom Meeting

https://us05web.zoom.us/j/89380838879?pwd=T1Z0S0htVWd0SnRoV0RiRU9PeUFKQT09

Meeting ID: 893 8083 8879

Passcode: K81V7V

Učenici koji budu učestvovali u radionicama imaju pravo učešća u javnom pozivu pisanja eseja, gdje ćemo nagraditi tri najbolja eseja u pojedinačnom iznosu od 100.00 KM. Navedene radionice će trajati do 90 minuta.

Ovim putem vas pozivamo da ovaj poziv proslijedite dalje potencijalno zainteresovnaim osobama, kako bi ostvarili učešće u nagradnom takmičenju pisanju eseja.

Za sva pitanja i dodatne informacije, stojimo na raspolaganju.

(Visited 498 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments