Poziv na saradnju na sedmom broju časopisa za društvenu i humanističku misao Noema

1 mar
Rok prijave 15.05.2019

Filozofski fakultet Banja Luka i Savez studenata Filozofskog fakulteta objavljuju poziv za saradnju na sedmom broju časopisa za društvenu i humanističku misao Noema, na temu Izazovi pravde.

Pojmovi pravde i pravednosti na najdublji način prožimaju sve društvene i humanističke discipline – filozofiju i pravo, istoriju i sociologiju, umjetnost i ekonomiju. Kao takvi, oni pružaju priliku da se sa bezbrojnih uglova sagledavaju savremni čovjek i njegovo društvo.

Pozivaju se svi zainteresovani da pošalju svoje radove koji, između ostalih, propituju teme poput: odnosa prava i pravde, pravde kao vrline, postojanja pravde van ljudskih okvira, globalne pravde, principa pravde kao regulativa političke zajednice, istorijskog razvoja pojma pravde, uloge umjetnosti u postizanju pravde, da li su pravedne insitucije garancija pravednih individua, distributivne i proceduralne pravde… i brojnih drugih.

Pored tematskih radova, časopis prima i naučne radove iz područja društvenih i humanističkih nauka koji nisu vezani za temat broja.

Rok za dostavu radova je 15.05.2019. godine.

Radove dostavljati na elektronsku poštu redakcije [email protected]

Za više informacija posjetiti zvanični sajt.

(Visited 134 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments