Poziv na radionicu „Lean Menadžment za kompanije“

23 jun
Rok prijave 30.06.2022

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vas poziva na radionicu „Lean Menadžment za kompanije“ koja se planira održati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine 05. 07. i 06.07.2022. godine.

Lean Management (Vitko upravljanje) predstavlja metodologiju, odnosno filozofiju organizacije procesa s ciljem maksimizacije njihove efikasnosti korištenjem (5) principa, a kroz eliminaciju svih (7) vrsta gubitaka. Krajnji idealni rezultat bi bio poslovanje samo kroz procese koji dodaju vrijednost za kupca odnosno koji su potpuno efikasni. Cilj je da se sa što manje resursa (novca, materijala, vremena, prostora, itd.) postigne što veći učinak. Iako izvorno razvijena u japanskoj automobilskoj industriji i pogonima firme Toyota, danas je ova metodologija širom svijeta prepoznata kao jedan od nezaobilaznih načina za povećanje efikasnosti, učinkovitosti, konkurentnosti i profitabilnosti operacija i procesa svih vrsta.
Ovaj trening će kao prvo morati ispuniti cilj upoznavanja učesnika sa osnovnim postavkama, idejama, tehnikama i rezultatima Lean menadžmenta. Sve ovo će biti lijepo integrirano u jednu sljedivu priču pomoću koje će se učesnicima prenijeti odgovor na važno pitanje: „zašto sve ovo“, da bi se potom preko konkretnih tehnika, primjera i vježbi stvorio praktičan okvir za primjenu metoda u vlastitim organizacijama. Pri tome ističemo da nije suština naučiti „slijepo“ kopirati alate i tehnike koji su Toyotu učinile svjetskim prvakom u efikasnosti, nego se više fokusirati na način razmišljanja, ambiciju i kulturu koja će u konačnici dovesti do vlastitih rješenja za „promjene nabolje“.

Trening je namjenjen zaposlenicima na svim pozicijama u bilo kojoj organizaciji kao i zaposlenicima na rukovodećim pozicijama radi razumijevanja koncepta i podrške implementaciji metodologije u organizaciji. Kotizacija za učešće na radionici iznosi 300,00 KM+PDV. Za 2 i 3 polaznika iz iste organizacije odobrava se popust od 10%, a za 4 i više polaznika iz iste organizacije odobren je popust 15%. U cijenu su uključena stručna predavanja, prezentacije sa radionice, certifikat o učešću i osvježenje u predviđenim pauzama. Više informacija o radionici možete naći u pozivu.

Molimo Vas da, ukoliko ste zainteresirani za učešće na radionici, izvršite prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije 30.06.2022. godine do 16:00. Nakon izvršene prijave, neophodne informacije za uplatu kotizacije će biti dostavljene svim prijavljenim učesnicima. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments