Poziv na radionicu crtanja u Sarajevu

12 feb
Rok prijave 20.02.2019

Pozivaju se svi zainteresovani da se priključe radionici Dubinskog crteža sa Goranom Stojčetovićem. Zbog kvaliteta rada, broj učesnika je ograničen pa je potrebno da svoje učešće potvrdite na mail: [email protected] do 20. februara 2019.

Talenat za crtanje nije potreban. Pribor za rad je obezbeđen. Radionica je besplatna.

Cilj vođenih, crtačkih seansi “Dubinskog crteža” nije umetnička edukacija i postizanje estetskih i reprezentacijskih veština i kvaliteta već ciljano provociranje i rad na psihovizuelnim sadržajima pojedinaca u cilju pokretanja ličnih kreativnih, stvaralačkih potencijala.

Goran Stojčetović je umetnik koji je posvetio svoj rad istraživanju i shvatanju psihološkog aspekta umetničkog stvaralaštva. Kroz ličnu umetničku praksu razvio je poseban sistem tj. relacionu tehniku DUBINSKOG CRTEŽA koju već par godina uspešno praktikuje i razvija u radu sa pacijentima Klinike za psihijatriju Vojno medicinske akademije u Beogradu u saradnji sa njihovim stručnim timom psihologa i psihijatara. Osim što se pokazalo da su likovne radionice Dubinskog crteža značajno doprinele dijagnostičkom i psihoterapijskom tretmanu u okviru redovnog lečenja pacijenata one su po istom principu blagorodne za sve pojedince koji žele direktniji uvid u svoje sadržaje i psihološke mehanizme ili koji jednostavno žele da probude i pokrenu svoje autentične stvaralačke potencijale i dublje mogućnosti i time oplemene svoj život.

Goran je do sada imao priliku da radionice drži po gradovima Srbije, Kosova i Makedonije, radio je u Ljubljani, Skoplju, Zagrebu i Parizu i sada po prvi put gostuje u Sarajevu. U svom bogatom random iskustvu crtao je sa različitim grupama u različitim situacijama – sa stručnim osobljem, studentima, novinarima, kolegama umetnicima, vojnicima, decom, zatvorenicima. Tokom brojnih likovnih i društveno angažovanih aktivnosti u proteklih 20 godina crtao je i razgovarao sa bezbroj ljudi različitog profila i registrovao nekoliko opštih punktova u samom stvaralačkom činu koji su zajednički mnogim ljudima. Na osnovu toga osmislio je sistem transformatora stvaralačke energije kroz crtež, koja se iznova i iznova izvlači u dnevni život čoveka i koristi mu za razvijanje i jačanje kreativnog potencijala, za fleksibilniji pristup životu i pri spoznaji nesvesnih vizuelnih sistema koji umnogome utiču na kvalitet, odluke i stavove u svakodnevnom životu.

Goran je 2013. godine osnovao grupu i udruženje Art Brut Serbia sa idejom da se kroz rad sa „laicima“ tj. ljudima van sistema umetnosti stvori, podrži, razvije, prikupi i promoviše jedna zanimljiva, drugačija i sveža umetnička produkcija. Udruženje ima sve veći broj novih članova.

Radionicu organizuje Remont – nezavisna umetnička asocijacija, Beograd, koja od 22.-24. februara 2019. gostuje u SKLOP-u. Tokom posjete, pored radionice (24.2.2019, 12-16 h) bit će upriličena javna prezentacija (23.2.2019, 17-18.30 h), na kojoj će Miroslav Karić, kustos asocijacije, predstaviti rad i projekte Remont-a.

Fb event.

(Visited 185 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments