Poziv na prezentaciju istraživanja “Studija o emigracijama Bosna i Hercegovina”

23 feb

Centar za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu organizira predstavljanje istraživanja Studija o emigracijama Bosna i Hercegovina koje će biti upriličeno 24. februara 2020. godine u 15:00 sati u prostorijama Centra (Kampus UNSA).

Rezultate istraživanja će predstaviti autori: akademik Miloš Trifković, prof. dr. Melika Husić-Mehmedović, prof. dr. Adnan Efendić, doc. dr. Lejla Turulja i doc. dr. Mirza Emirhafizović.

Riječ je o istraživanju Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Vlade FBiH, a istraživački tim je predvodio prof. dr. Muris Čičić.

Problem emigracije obrađen je interdisciplinarno, bazirano na domaćim i međunarodnim zvaničnim podacima, te je provedeno opsežno kvalitativni i kvantitativno istraživanje na teritoriji cijele BiH. Prikazane su intencije i motivi za emigriranje, te date implikacije i preporuke za buduća djelovanja svih nivoa vlasti.

S obzirom na aktuelnost teme koju obrađuje, te interdisciplinarni naučno-istraživački pristup, ova studija je od iznimne važnosti kako za akademsku, tako i za širu društvenu zajednicu.

Facebook event.

Dobrodošle/i!

(Visited 56 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments