POZIV NA OBUKU NA TEMU IDENTIFIKACIJE, PRIJAVLJIVANJA I ZAŠTITE OD DISKRIMINACIJE PRIPADNIKA I PRIPADNICA RANJIVIH GRUPA

16 mar
Rok prijave 22.03.2023

Projekat „EU za ljudska prava i suzbijanje diskriminacije u BiH“ se realizuje u okviru programa IPA 2 pretpristupne podrške Evropske unije (EU) u saradnji Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BIH, Gender Centrom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Gender Centrom Vlade RS.

U okviru ovog Projekta je već uspješno provedeno Istraživanje o preprekama koje sprečavaju različite društvene grupe u ostvarenju jednakih prava i mogućnosti koje je potvrdilo da unatoč činjenici da je diskriminacija zabranjena u pravnom sistemu BIH, za veliki broj osoba koje pripadaju ranjivim grupama diskriminacija je pojava koju doživljavaju svakodnevno.

Iz ovih razloga, Projekt „EU za ljudska prava i suzbijanje diskriminacije u BiH“ je pristupio izradi Smjernice za identifikaciju, prijavljivanje i zaštitu od diskriminacije te modula obuka sa ciljem pružanja informacija o postupku prijavljivanja slučajeva diskriminacije, načinima djelovanja institucija prema njihovim nadležnostima kao pravima u postupku zaštite od diskriminacije. U tom pogledu, treća radionica na temu

„Identifikacija, prijavljivanje i zaštita od diskriminacije za pripadnike i pripadnice ranjivih grupa“ će se održati 27.03.2023. godine (od 10.30 – 16:00) i 28.03.2023. godine (09.00-13.00) u Hotelu Ibis u Sarajevu..

Projekat će osigurati noćenje za učesnike/ce koji dolaze iz drugih gradova za (27.03.2023.godine, jednokrevetne sobe), troškove ručka i osvježenja (osvježenje uz rad i po jedno bezalkoholno piće uz obrok) te će osigurati materijale za rad.

Projekat je u potpunosti opredjeljen za osiguravanje jednakih mogućnosti za učešće u svim projektnim aktivnostima te će u saradnji sa svojim partnerima osigurati mjere razumnog prilagođavanja sa ciljem otklanjanja svih barijera za učešće osoba sa invaliditetom te mjere za usklađivanja privatnog i profesionalnog života osoba koje brinu o drugim osobama (djeca, stari i/ili nemoćni). To uključuje i mogućnost osiguravanja prevoza za osobe koje nisu u mogućnosti da samostalno voze do hotela .

Molimo da Vašu prijavu izvršite putem online obrasca https://forms.gle/sCXdcxk4D3HWfeu88 najkasnije do 22.03.2023.godine. Zbog ograničenih kapaciteta, nakon ovog roka nećemo moći garantovati mogućnost smještaja za naknadne prijave.

Za eventualna pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona +387 61 290 088 ili putem e -maila [email protected]

(Visited 76 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments