Poziv na obrazovnu dijalošku platformu: „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“

16 nov

U četvrtak (19.11.2020. godine) Genesis Project organizuje obrazovnu dijalošku platformu: „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas” za učesnike iz Sarajeva. Tema diskusije je predstavljanje rezultata međunarodnog testiranja PISA 2018 gdje je Bosna i Hercegovina zauzela 62. mjesto od 79 zemalja učesnika. Planirano je da se, kroz predavanje i diskusiju približe ciljevi i značaj međunarodnih obrazovnih testiranja, te pobliže objasni šta znače rezultati koje je naša zemlja postigla na PISA 2018 testiranju. Želja nam je da, kroz diskusiju, zajednički identifikujemo šta se može učiniti na nivou pojedinca, škole i lokalne zajednice kako bismo održali rezultate koju su bili visoki i popravili one koji su bili lošiji. Posebno ćemo se osvrnuti na rezultate u kontekstu trenutnih izazova sa kojima se obrazovanje susreće za vrijeme pandemije.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, obrazovna dijaloška platforma biće organizovana onlajn, putem aplikacije Zoom u četvrtak, 19.11.2020. s početkom u 13:00h.

Svoj dolazak možete da potvrdite tako što ćete na sledećem linku popuniti prijavni obrazac: https://forms.gle/99MGYF4hetwF7CEf9s napomenom da je broj mjesta ograničen i da će se lista učesnika sastavljati po redu prijavljivanja. Nakon popunjavanja obrasca biće vam proslijeđen dnevni red i link putem kojeg se možete uključiti na Zoom platformu.

Obrazovnu dijalošku platformu vode prof. dr Dženana Husremović, doktor psiholoških nauka, vanredna profesorica, Filozofski fakultet, Univerzitet u Sarajevu i doc. dr Slavica Tutnjević, doktor psiholoških nauka, Filozofski fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci.

UNICEF BiH i Genesis Project, uz donatorsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, implementiraju program „Pravednije društvo: Promocija društvene povezanosti i različitosti u BiH (Dijalog za budućnost 2)”, čiji sastavni dio je i obrazovna dijaloška platforma.

Detaljnije informacije o projektu obrazovnih dijaloških platformi možete da pročitati na sledećem linku: https://genesisbl.org/obrazovne-dijaloske-platforme-bice-odrzane-onlajn-za-ucesnike-iz-osam-opstine/

(Visited 46 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments