Poziv na kamp “Ujedinjeni za bolje sutra”

27 okt

Klub za podršku i rekreaciju mladih i osoba s invaliditetom “MASA” Mostar uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država realizira projekat pod nazivom “Ujedinjeni za bolje sutra”. Realizacijom ovog projekta želimo omogućiti što većem broju djecu da provedu četiri nezaboravnih dana družeći se sa svojim vršnjacima u Mostaru, prelijepom gradu na Neretvi.

Ovim putem Vas pozivamo da uzmete učešće u realizaciji ovog ljetnog kampa, odnosno da petoro djece i mladih uzrasta od 12 do 18 godina pozovete da budu dio ovog ljetnog kampa. Ovaj ljetni kamp će okupiti 20 djece i mladih iz Mostara, Zenice, Banja Luke i Nevesinja – u periodu od 29. oktobra do 01. novembra 2020. godine u Design Starmo hostel.

Djeca i mladi će se družiti četiri dana učeći o važnosti inkluzije, međusobnog poštivanja i tolerancije, ali i važnosti zajedničke borbe protiv diskriminacije, stigmatizacije, stereotipa i predrasuda. Osim edukativnog dijela kampa djeca i mladi će imati i sportske aktivnosti, najprije ogledajući se u interaktivnom košarkaškom turniru – jer u zdravom tijelu – zdrav duh!

Želimo našoj djeci pružiti priliku da zajedno sa svojim vršnjacima postavljaju temelj za bolje sutra kroz ovaj projekat, a već u skorijoj budućnosti da zajednički organizujemo aktivnosti u njihovim zajednicama i gradovima.

Želimo našu djecu naučiti da je put za bolje sutra popločan kontinuiranim radom i trudom, individualnim i timskim, željom za uspjehom, ali i vjerom u sebe i svoje vršnjake.

Budimo promjena koju želimo vidjeti u našem gradu!

Troškovi učešća svih učesnika su obezbijeđeni (hrana, smještaj i organiziran prevoz), a unatoč situaciji sa koronavirusom, neophodno je da svaki učesnik, ukoliko je punoljetan, ispuni izjavu u općini o tome da nema simptoma niti da je bio izložen kontaktu sa osobama kojima je potvrđen koronavirusa. Takođe, za maloljetne učesnike, potrebno je da staratelj/roditelj ispuni navedenu izjavu, kao i suglasnost o učešće svog djeteta.

Još jednom pozivamo djecu i mlade s invaliditetom da uzmu učešće, jer naš projekat i kamp je mjesto jednakosti i inkluzije.

Takođe, u okviru ljetnog kampa su planirani izleti sa obilaskom Starog grada Mostara, kao i drugi zanimljivi sadržaji.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju!

Prijave slati na mail: [email protected]!

(Visited 165 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments