Poziv na jednodnevni seminar “Nulti čas kulture sjećanja”

29 okt
Rok prijave 04.11.2021

Udruženje građana ,,Oštra Nula“ vas poziva na jednodnevni seminar „Nulti čas kulture sjećanja“, koji će se održati 13. novembra u Banjaluci.

Suočavanje sa prošlošću je dugotrajan i nimalo lagan proces, koji je neophodan ako želimo da gradimo bolje i humanije društvo u kome će se poštovati osnovne ljudske vrijednosti. Vjerujemo da je za prevazilaženje brojnih pitanja proisteklih iz ratova, a koja nas još uvijek opterećuju, apsolutno nužna iskrena, otvorena diskusija o tom bolnom periodu naše prošlosti.

Seminar „Nulti čas kulture sjećanja“ ima za cilj da kroz diskusiju kod mladih ljudi osvjesti na koji način etnonacionalne političke elite kroz obrazovanje, medije i svakodnevnu retoriku manipulišu našom prošlošću.

POZIV JE OTVOREN ZA SVE MLADE LJUDE OD 16 do 30 GODINA IZ BOSNE I HERCEGOVINE .

TROŠKOVE PREVOZA, SMJEŠTAJA I ISHRANE SNOSI UDRUŽENJE GRAĐANA OŠTRA NULA

U skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama Kriznog štaba RS organizatori će preduzeti sve mjere žaštite učesnika_ca. Za sve su obezbjeđene maske, kao i sredstva za dezinfekciju.

Rok za prijavu je 04. novembar, a učesnici koji budu primljeni na seminar „Nulti čas kulture sjećanja“ će sve tehničke i praktične informacije dobiti putem maila u petak, 05. novembra 2021. godine.Prijavni obrazac možete naći OVDJE.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments