Poziv na javno-privatni dijalog: Digitalna transformacija preduzeća za izvoz na tržište EU

29 mar
Rok prijave 04.04.2024

anjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine poziva na javno-privatni dijalog „Digitalna transformacija preduzeća za izvoz na tržište Europske unije“ koji će se održati  5.4.2024. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10).

Ovaj događaj je dio saradnje Vanjskotrgovinske komore BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Deutsche Geselschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a podržan je kroz projekat ”Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke.   Dijalog je baziran na zaključcima i preporukama OECD-ovog SME Policy Index-a 2022.

Cilj dijaloga je da doprinese zajedničkom kreiranju javnih politika usmjerenih ka poboljšanju poslovnog okruženja kao i da se zajednički formuliraju zaključci koji će doprinijeti kreiranju konkretnih mjera u oblasti digitalizacije i inovacija kao horizontalnih mjera u svim oblastima djelovanja malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Razmjena dobrih praksi je u centru ovog događaja, te će stoga biti pozvani predstavnici institucija i firmi koje su napredovale u primjeni inovacija i novih tehnologija, kako bi podijelili njihovo iskustvo i primjere dobre prakse sa učesnicima događaja.

Dnevni red događaja

Učešće na događaju je besplatno.

Ukoliko ste zainteresirani za učešće na događaju, prijavu možete izvršiti OVDJE, najkasnije 4.4.2023. godine do 12.00 sati.  Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments