Poziv na interdisciplinarnu radionicu za studente i studentice “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”

15 nov
Rok prijave 17.11.2022

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizuje jednodnevnu interdisciplinarnu radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”. Cilj radionice je upoznati studente i studentice u Mostaru s web platformom Parlametar pomoću koje se građani i građanke vrlo jednostavno mogu informisati o radu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i procesu donošenja odluka u ovom najvažnijem zakonodavnom tijelu u BiH.
Radionica će biti održana 18. novembra 2022. godine u periodu od 12 do 13:30 sati, u amfiteatru 1 Fakulteta informacijskih tehnologija.

Učešće u radionici je besplatno. Organizator će obezbijediti materijale za rad, a studenti/ce koji/e budu sudjelovali/e u radionici dobit će potvrdu o učešću. Broj učesnika/ca je ograničen, stoga se zainteresovani/e studenti/ce pozivaju da se putem e-mail adrese  [email protected] prijave za učešće u radionici najkasnije do 17. novembra 2022. (u e-mailu je dovoljno napisati ime i prezime osobe koja se prijavljuje).

Poželjno je da studenti/ce na radionicu ponesu laptope ili smart telefone, kako bi pretraživanje Parlametra bilo olakšano.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments