Poziv na događaj: „Kafa sa Janom Waltmansom“

2 jul

Institut za razvoj mladih KULT sa zadovoljstvom najavljuje i predstavlja našeg novog gosta na razgovoru i druženju “Kafa sa…”, ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH Nj.E. Jana Waltmansa.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave i svojim prisustvom ohrabre mlade i potaknu ih na aktivizam i sudjelovanje u društvenim procesima.

 

Ambasador Waltmans posjeduje bogato diplomatsko iskustvo. Prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu, bio je nizozemski ambasador u Libanonu i Iraku. Radio je i kao Šef diplomatske misije u Kabulu (Afganistan) u periodu od 2010. do 2012. godine. Veliku pažnju u svom radu posvećuje mladim ljudima, što dokazuju brojni sastanci s mladim ljudima i posjete koje organizira širom BiH, a koje za cilj imaju prepoznati probleme i potrebe mladih i čuti njihove ideje i razmišljanja.

 

Tema koja će biti u fokusu događaja „Kafa sa…“ je korupcija u BiH. Bit će to prilika da se govori o borbi protiv korupcije u BiH i štetnim posljedicama koje korupcija prouzrokuje, čime se usporava napredak BiH ka Europskoj uniji a ukazat će se i na ulogu mladih kada je riječ o smanjenju korupcije i kvaliteti života u državi s visokom stopom korupcije. Upravo su nezaposlenost mladih i prisustvo korupcije, prema istraživanjima, neki od glavnih razloga zašto mladi napuštaju BiH. U diskusiji sa ambasadorom Nizozemske nastojat će se pojasniti uloga međunarodne zajednice i prijateljskih država u adresiranju i rješavanju postojećeg problema korupcije.

 

Događaj će se održati 7. jula (petak) 2023. godine u periodu od 17 do 19 sati, u Dječijoj kući na adresi Grbavička bb, Novo Sarajevo.

Sve zainteresirane molimo da se prijave ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku: https://s.mladi.org/KafaSaJanom .

Napominjemo da će događaj biti organizovan na engleskom jeziku pa je za prisustvo poželjno poznavanje engleskog jezika.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nam se javite na email [email protected] ili broj telefona 033 778 768.

(Visited 103 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments