Power Up Seminar – Zagovaranje u omladinskim organizacijama

3 aug
Rok prijave 27.08.2023

 

# Omladinski aktivizam je dio tvojih svakodnevnih aktivnosti?

# Intenzivno si angažovan/a u omladinskoj organizaciji ili neformalnoj grupi?

# Spreman/a si raditi na sebi i poboljšati svoje vještine?

# Zanima te tema zagovaranja u omladinskim organizacijama?

# Želiš steći praktična znanja koja će ti biti od velike koristi u tvom angažmanu?

Fondacija SHL je pripremila nešto za tebe – Power Up Seminar koji predstavlja najveći i najzahtjevniji SHL-ov seminar namijenjen mladima koji intenzivno rade u nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini. Ovaj put, tema Power Up Seminara je “Zagovaranje u omladinskim organizacijama” i bit će implementiran u dvije faze, prvoj online, i drugoj uživo u SHL trening centru u Sarajevu.

Cilj seminara jeste učesnike/ce ojačati kao mlade lidere/ke, te povećati njihove kompetencije, vještine i znanja kao profesionalnih radnika/ca u nevladinom sektoru.

Kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog pristupa učenju, učesnici/e ne samo da će steći znanja i vještine potrebne za napredovanje, već će dobiti i priliku da se umreže sa profesionalncima iz Bosne i Hercegovine, ali i aktivnim vršanjacima/kinjama iz nevladinog sektora.

Također, seminar će učesnicima približiti temu zagovaranja kao alata za angažman mladih u omladinskim organizacijama, a kroz sam seminar učesnici će imati priliku kreirati niz dokumentara koji će služiti boljem radu organizacije iz koje dolaze!

Učešće na seminaru je besplatno, a dobra praksa u prethodnim godinama potakla nas je da seminar organizujemo u dvije faze:

I faza – online seminar u periodu od 04.09. do 01.10.2023.

Možete se prijaviti kao individua ili kao grupa ispred neke omladinske organizacije ili neformalne grupe. Seminar je kreiran kao MOOC (Massive Open Online Courses) na SHL Moodle platformi i kao takav sastoji se iz dva segmenta:

– Prvi segment se tiče teorijskog znanja o samoj temi, učesnici će kroz razne materijale imati priliku da prošire svoje znanje o temi zagovaranja.

– Kroz drugi segment seminara učesnici će imati priliku da stečeno znanje odmah primjene u konkretnim zadacima. Na taj način uspješnim kompletiranjem Power Up Seminara učesnici će pored znanja, dobiti niz dokumenata potrebnih za vođenje omladinske organizacije, te razviti plan zagovaračke kampanje.

II faza – seminar uživo u SHL trening centru u Sarajevu od 13.10.-15.10.2023.

Kroz II fazu učesnici/e će dobiti priliku da uživo detaljno razviju svoju zagovaračku kampanju, te uz pomoć trenera naprave akcioni plan implementacije iste. Pored rada na temi zagovaranja, učesnici će dobiti priliku umrežavanja sa drugim omladinskim organizacijama i omladinskim aktivistima. Seminar će se održati uživo u SHL Trening centru “SHL House” u Sarajevu. Uslov za učešće na drugoj fazi je uspiješno kompletiranje prve faze (online seminar). 

Prijavnicu možete popuniti ovdje najkasnije do nedelje, 27.08.2023. do 23.59h.

SHL tim će vršiti odabir učesnika/ca na osnovu pristiglih prijavnica i svi prijavljeni/e će u srijedu, 30.08.2023. biti obavješteni o statusu njihove prijave putem e-mail adrese koju navedu u prijavnici.

Za sva pitanja i nejasnoće, naš SHL Tim ti stoji na raspolaganju putem e-mail adrese: [email protected]

(Visited 14 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments