Potreban volonter u skrovištu za beskućnike, London

16 mar

“The Simon Community” je skrovište za beskućnike u Londonu,Velika Britanija. Skrovište funcioniše na principu zajednice, što znači da volonteri i primaoci usluga skrovišta žive i rade zajedno. Volontiranje u skrovištu zahtijeva posvećenost, empatiju i puno radno vrijeme, u periodu od 6 do 12 mjeseci.

OBLAST:

Socijalni rad

OPIS

Radno mjesto na poziciji volontera u skrovištu za beskućnike zahtijeva naporan rad, strpljene i saosjećajnost. Rad u skloništu je idealna prilika za ljude koji su studirali društvene nauke, psihologiju i sl. da steknu iskustvo i nastave karijeru u polju psihologije, socijalnog rada i staranja i nevladinog sektora. Iako neplaćen posao, volonteru se obezbjeđuje smještaj, hrana i putni troškovi. Sklonište snosi trošak radne vize za uspješnog kandidata koji dolazi iz druge zemlje.

USLOVI

Da bi konkurisali za radno mjesto, kandidati ne moraju posjedovati prethodno radno iskustvo. Neophodno je znanje engleskog jezika i snažna motivacija. Kandidati koji uđu u uži izbor su u obavezi posjetiti skrovište i provesti u njemu 72 sata, gdje će biti intervjuisani od strane osoblja.

NAČIN PRIJAVE

Zainteresovani kandidati se mogu obratiti osoblju skrovišta, uz zahtjev za aplikacionu formu, putem mail adrese: rcullen@simoncommunity.org.uk, ili putem telefona 0207 485 6639

ROK ZA PRIJAVU:

U toku

Detaljnije na: https://www.simoncommunity.org.uk

(Visited 173 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments