Postdoktorske istraživačke stipendije Fondacije Alexander von Humboldt

21 dec
Rok prijave 30.04.2020

Fondacija Alexander von Humboldt raspisuje konkurs za postdoktorske istraživačke stipendije namijenjene iskusnim istraživačima u svim oblastima koji žele da sprovedu svoje istraživanje u Njemačkoj. Obezbjeđena su i sredstva za članove porodice stipendiste i kurs njemačkog jezika.

OBLAST:

Sve oblasti.

OPIS:

Ovaj program stipendiranja je rezidencijalnog tipa, a stipendisti su u obavezi da završe istraživanje u trajanju od 6 do 18 mjeseci raspoređenih u najviše tri boravka u Njemačkoj od po najmanje tri mjeseca. Stipendiranje može trajati najviše tri godine, a za istraživače koji imaju djecu mlađu od 12 godine može se produžiti za još jednu godinu. Visina stipendije je u iznosu od 3170 eura mjesečno uključujući i sredstva za putne troškove i osiguranje, a za troškove istraživanja dodjeljuju se sredstva u iznosima od 800 eura mjesečno za oblasti prirodnih nauka ili 500 eura za istraživanja u oblastima društvenih i humanističkih nauka. Za supružnike i djecu koji budu boravili u Njemačkoj sa istraživačem su obezbjeđena sredstva u iznou od 346, odnosno 274 eura mjesečno. Samohrani roditelji dobijaju sredstva u iznosu od 400 eura za jedno dijete, i po 100 za ostalu djecu. Stipendisti kojima je to potrebno imaju pravo na pohađanje intenzivnog kursa njemačkog jezika u trajanju od dva do četiri mjeseca. Osim navedenih benefita, fondacija će nastaviti da pruža podršku istraživačima i u budućim istraživanjima ako ih budu sprovodili u Njemačkoj. O izboru kandidata odlučuje komisija sastavljena od oko 50 stručnjaka iz raznih oblasti koja se sastaje tri puta godišnje, u martu, julu i novembru. Procesuiranje aplikacija može trajati i do pola godine tako da se kandidatima preporučuje da se prijave na vrijeme uzimajući u obzir termine sastajanja komisije.

USLOVI:

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta osim Njemačke. Potrebno je da su kandidati doktorirali prije ne više od 12 godina i da imaju i dobro znanje njemačkog (za oblasti društvenih nauka i medicine) ili engleskog jezika (za oblasti prirodnih nauka i inženjerstva). Potrebno je da kandidati več imaju dogovor o mentorstvu i predmetu istraživanja sa nekom od istraživačkih institucija u NJemačkoj.

NAČIN PRIJAVE:

Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://www.humboldt-foundation.de/…/pub_register.main….

ROK ZA PRIJAVU:

30. april 2020. godine
Detaljnije

(Visited 127 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments