Postanite volonter u međunarodnim programima Ujedinjenih nacija

24 nov
Rok prijave 29.12.2019

UN objavljuje poziv za volontiranje u više međunarodnih programa volontiranja sa ciljem zaštite mira i podsticanja razvoja u zemljama i zajednicama širom svijeta. Ovo je sjajna prilika za sve zainteresovane da steknu znanja o različitim kulturama, nauče strane jezike i steknu izvanredna poslovna i životna iskustva.

Traže se kandidati sa iskustvom koji su profesionalci u svojim oblastima, a posvećeni su ciljevima i principima volonterizma. Trajanje angažmana i visina džeparca zavise od programa za koji se prijavite.

Uslovi:

  • Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji imaju 25 ili više godina.
  • Potrebno je znanje engleskog, francuskog ili španskog jezika.
  • Kandidati moraju imati diplomu o završenim studijama iz relevantne oblasti ili diplomu neke više tehničke škole, i dvije godine radnog iskustva u svojoj oblasti.

Od kandidata se očekuje da su: posvećeni ciljevima i principima volonterizma; sposobni i motivisani da rade sa ljudima i organizacijama u multikulturalnom okruženju; da su sposobni da se prilagode radu i životu i teškim uslovima i ponekad, zabačenim mjestima; i da imaju razvijene interpersonalne i organizacione vještine.

Način prijave:

Da biste se prijavili prije svega morate otvoriti nalog na platformi UN-a za volontere koja se nalazi ovdje. Nakon toga odaberite neki od ponuđenih programa volontiranja i popunite odgovarajuću aplikacionu formu za taj program.

Rok za prijavu: 29. decembar 2019. godine.

Više informacije je moguće pronaći na linku.

(Visited 806 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments