Postanite stipendista Human Rights Watch-a

10 sep
Rok prijave 11.10.2019

Human Rights Watch raspisuje konkurs za prijave za stipendije za oblast ljudskih prava. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Plata za 2020/2021 iznosi 60.000 dolara. Sjedište ove organizacije se nalazi u Njujorku i Vašingtonu u SAD-u. 

OBLAST

Ljudska prava, novinarstvo, pravo, mediji

OPIS

Stipendisti uglavnom rade jednu godinu puno radno vrijeme u kancelariji Human Rights Watch-a u Njujorku ili Vašingtonu. U određenim slučajevima mogu se razmotriti i druge lokacije. Ovaj stipendijski program počinje u septembru 2020. Stipendisti nadgledaju razvoj ljudskih prava u različitim državama, da sprovedu istaživanja na terenu, da naprave izvještaj o stanju ljudskih prava i da se angažuju u advokaturi i medijima koji imaju za cilj da objavljuju o prekršajima ljudskih prava. Ranije su stipendisti sprovodili istraživanje o različitim problemima u državama u cijelom svijetu. Primjeri uključuju projekte o: policijskoj korupciji i pristupu pravdi u Liberiji, pristupačnosti osoba sa invaliditetom u Rusiji, o mladima u američkim zatvorima, opasnom radu djece u rudniku zlata u Tanzaniji. Human Rights Watch će obezbijediti da stipendisti dobiju obuku i mentorststvo, uključujući redovne povratne informacije i smjernice o profesionalnom razvoju. Plata za 2020/2021 iznosi 60.000 dolara.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Potrebno je da imate diplomu u oblasti prava, novinarstva, međunarodnih odnosa ili drugih sličnih oblasti. Potrebno je iskustvo sa intervjuima posebno u kontekstu ljudskih prava.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite online aplikacionu formu na linku.

ROK ZA PRIJAVU:

11. oktobar 2019. godine

Detaljnije na linku.

(Visited 465 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević