Postani inovator generacije- Climathon takmičenje je počelo!

15 apr

Prvi Climathon u Bosni i Hercegovini je zvanično otvorio prijave i poziva sve one koji imaju ideju vrijednu širenja, a koja odgovara na jedan od izazova ovogodišnjeg Climathona, da se prijave i naprave promjenu u svojoj zajednici!

Jesi li student, srednjoškolac, poduzetnik, ili možda želiš to postati? Zanimaju te teme okoliša i razni problemi sa kojima se susrećemo u našim sredinama?

Prvi Climathon u Sarajevu je otvorio poziv za nove zelene ideje za dva izazova:
1. Kvalitet zraka
2. Upravljanje otpadom

Tražimo sve inovatore iz naših zajednica da prijave svoje rješenje i postanu nova generacija inovacijskog sektora Bosne i Hercegovine.

Zašto da se baš ti prijaviš?

Možda si upravo ti ta promjena koju trebamo. Nema potrebe za prethodnim iskustvom, tvoja ideja može biti tek u početnoj fazi. Ako već imaš razvijenu ideju, ali ti nedostaje hrabrosti da je dalje razvijaš ili nedostaje podrške, Climathon je pravo mjesto za tebe. Ova jedinstvena platforma, u obliku ideathona, pruža priliku za svakoga.

Climathon Sarajevo je otvoren za sudionike u dobi od 15 do 45 godina i traži nova rješenja za postojeće probleme koja zaista mogu donijeti pozitivnu promjenu za našu zemlju. Pored toga, imat ćeš pristup:

  1. Finansijskoj podršci za prva tri mjesta u oba izazova
  2. Mentorstvu stručnjaka iz područja poduzetništva, ekologije, bankarstva, komunikacija i drugih oblasti
  3. Interesantnoj prilici za umrežavanje i razmjeni.

Prijave su otvorene do 17. aprila, na linku https://www.climathonsarajevo.com/prijava, gdje možeš pronaći više informacija o samim izazovima. Nestrpljivo očekujemo sve sjajne ideje koje naši mladi ljudi imaju, kako bismo zajedno dokazali da su promjene moguće, te da put prema novim i boljim rješenjima počinje upravo od tebe.

Ukoliko niste zainteresirani za takmičarski dio, pridružite nam se na događaju 17. maja i podržite ideje vrijedne širenja u svojoj zajednici. Pratite nas na: Instagram , Facebook i LinkedIn  i registrirajte se na vrijeme za svoje mjesto na događaju!

Climathon je globalna konferencija koju organizira EIT Climate-KIC, te se održava godišnje u preko 130 gradova širom svijeta. Cilj je potaknuti zajednicu na razvijanje zelenih ideja i rješavanje izazova s kojima se gradovi suočavaju u zaštiti okoliša i suočavanju s klimatskim promjenama, s ciljem ubrzanja razvoja zelenih i karbonski neutralnih gradova.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments