Postani delegat na “Sarajevo model UN 2019”

13 sep
Rok prijave 15.09.2019

Datum konferencije: 26.09 – 29.09.2019.

Mjesto održavanja: Hotel Hills, Butmirska cesta 18, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Šta je Sarajevo Model UN?

Sarajevo Model UN predstavlja akademsku simulaciju raznih multilateralnih tijela. Naime, riječ je o konferenciji koja se već četvrtu godinu za redom održava u Sarajevu. Pravo učešća ostvaruju mladi i uspješni ljudi, koji će kroz aktivnu participaciju u rješavanju osnovih geopolitičkih problema u svijetu, razmjenjivati vlastita znanja i iskustva. Konferencija mladim ljudima nudi jedinstvenu priliku da ostvare interakciju sa ostalim nositeljima promjena iz cijelog svijeta, uče od vodećih stručnjaka, istražuju o najvažnijim suvremenim geopolitičkim problemima, razvijaju svoje soft-skills sposobnosti, pregovaraju u simulacijama i najvažnije, da se zabave.

Koji je cilj Sarajevo Model UN konferencije?

Cilj ove konferencije je da stimulira mlade u aktivnom učešću u demokratskim procesima društva kroz akademsku obuku i simulaciju. Ova konferencija uključuje simuliranja više različitih multilateralnih vijeća na kojima će učesnici razgovarati o globalnim socio-ekonomskim problemima, koji se vode isključivo na engleskom jeziku.

Koja vijeća će biti simulirana na Konferenciji?

Na simulaciju se možeš prijaviti kao delegat koji će zastupati određenu državu u Vijeću ili kao novinar koji će pomno pratiti i bilježiti dešavanja unutar komiteta.

  • Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda/nacija (UNSC)
  • Žene Ujedinjenih naroda (UN WOMEN)
  • Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)
  • UNSDG*

Kako se prijaviti?

Aplicirati na Sarajevo Model UN ’19 konferenciju je jednostavno, dovoljno je popuniti aplikaciju koja je dostupna na linku.

(Visited 178 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević