Postani članica ili član Odbora Omladinske banke i učini svoju zajednicu (naj)boljom!

31 dec

 

Ako imaš od 17 do 30 godina i želiš kroz volonterski rad doprinijeti svojoj zajednici, onda je ovo prava prilika za tebe! Update: Tražimo još mlade iz ovih 13 Omladinskih banaka: Bosanska Krupa, Bugojno, Brod, Doboj Jug, Gračanica, Kladanj, Modriča, Novo Goražde, Odžak, Petrovo, Travnik, Usora i Zavidovići.

Ko se može prijaviti?
Mladi koji dobro poznaju prilike, ali i izazove s kojima se mladi u njihovoj zajednici susreću. Prijaviti se mogu svi koji kroz omladinski društveni aktivizam i preduzetništvo žele doprinijeti unapređenju svojih zajednica.

Koje su prednosti volontiranja u Odboru?

Dobit ćeš iskustvo upravljanja fondom za projekte i mikrobiznise namijenjene mladima u tvojoj zajednici, mentorisati aplikacije mladih ljudi u lonac.pro zajednici, vršiti njihovu selekciju, kao i promovisati ih.

Kako radi Odbor?
Svaki Odbor u zajednici pravi svoj plan rada i organizuje online i offline sastanke, posjete, promocije, ceremonije, radionice, okupljanja i radi isključivo na volonterskoj osnovi.

Koliko mladih čini jedan Odbor?
Odbor Omladinske banke je sastavljen od najmanje 5, a najviše 10 članica i članova, koji izaberu svoju koordinatoricu ili koordinatora.

Prijavi se na linku.

(Visited 222 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments