Posao urednika istraživačkog novinarstva u Sarajevu

27 jan
Rok prijave 15.02.2020

Objavljen je poziv za radno mjesto međunarodnog urednika u oblasti životne sredine u okviru projekta za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korupciji u Sarajevu. Za iskusnije reportere postoji mogućnost angažmana i na drugim lokacijama.

OBLAST:

Životna sredina,

OPIS

Traži se iskusan urednik za vođenje tima prekograničnih reportera u udarnim pričama proučavajući vezu između organizovanog kriminala i korupcije i degradacije životne sredine, uništavanja životne sredine i biodiverziteta. Osim rada u ciljnim državama, zaposleni će istraživati i saradnju grupama na terenu, organizacijama građanskog društva i drugim stranama koje su dale doprinos u promjenama politike i jačanju i građenju nacionalnih i lokalnih institucija. Neki od zadataka u okviru navedene pozicije su: predstavljanje ideja za istraživačke priče vezane za životnu sredinu; vođenje reporterskog tima; kvalitetno uređivanje istraživančkog novinarstva drugih reportera u timu i partnerskim centrima; rad sa drugim urednicima i osobljem u cilju razvoja dobre prakse i podučavanja članova osoblja, zaposlenih i partnerskih organizacija istraživačkim tehnikama i novinarskom pisanju; rad sa urednicima na projektu i osobljem zaduženim za provjeravanje činjenica; primjena profesionalnog suda najvišeg nivoa i diskrecije, kao i poštovanje primjenjivih zakona, najbolje prakse i politike kompanije; odgovornost za promovisanje i zaštitu interesa kompanije u svakom momentu. Ugovor se sklapa za radni odnos sa punim radnim vremenom.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta. Potrebno je najmanje deset godina radnog iskustva u istraživačkom novinarstvu i najmanje pet godina iskustva u uredništvu komercijalnog novinarstva. Od kandidata se očekuje da: ima strast za snagu istraživačkog novinarstva u informisanju i osnaživanju javnosti i da je veoma odgovaran; ima razvijene vještine rada sa podacima u novinarstvu, podučavanja i liderstva; je sposoban za rad u interkulturalnom i višejezičnom okruženju; posvećuje besprekornu pažnju detaljima, planiranju, rokovima i izvršavanju zadataka; ima sposobnosti slušanja i efektivne komunikacije; i da ima izvanredne vještine timskog rada, uključujući fleksibilnost i želju za pomoganje drugima i usvajanje novih načina rada.

NAČIN PRIJAVE:

Da biste se prijavili pošaljite propratno pismo, rezime i linkove ka prethodnim pričama na: [email protected] Prijave je neophodno slati na engleskom jeziku.

ROK ZA PRIJAVU:

15. februar 2020. godine

Detaljnije: https://www.occrp.org/en/projects.

(Visited 129 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments