Politike svakodnevnice: Modul 2 – Rad i odmor

6 nov
Rok prijave 08.11.2019

Udruženje za kulturu i umjetnost Crvena u septembru 2019. godine pokrenulo je obrazovni program pod imenom Politike svakodnevnice posvećen kritičkom, feminističkom, teorijskom i praktičnom ispitivanju izazova savremenog društva i svakodnevnog života. Program čine četiri povezana modula: Grad i priroda; Rad i Odmor; Žene i društvo; Politika i Umjetnost. Moduli će se realizovati u toku ove i naredne godine.

Ovim putem vas pozivamo da se prijavite na drugi modul pod nazivom “Rad i odmor” koji će se baviti transformacijama rada i proizvodnih odnosa, konceptualnim pristupima radu, pitanjima organizacije radništva, te mjestom koje u svijetu rada zauzima odmor.

Poziv je otvoren do petka, 08.11.2019. godine.

Kroz modul “Rad i odmor” i njegove zasebne tematske blokove, zahvatiti ćemo povijesne te rodne i geografske dimenzije rada kroz različite discipline i teorijske perspektive uključujući istoriju, sociologiju, feminizam, te kulturalne i radničke studije. Poseban naglasak ćemo staviti i na politički aspekt rada, odnosno zaštitu radničkih prava i organizaciju radništva kroz sindikate. Iako je globalna transformacija rada korijenito promijenila radničko organiziranje, sindikalizam je dalje jedini u stanju obezbijediti dostojanstvene uslove rada, slobodno vrijeme i odmor.

*Zbog ograničenog broja mjesta, od učesnika i učesnica se očekuje pristustvo na svim predavanjima. Troškovi prevoza i smještaja nisu pokriveni.

Link prijave ovdje.

(Visited 109 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments