Pokreni start-up na području Kantona Sarajevo

27 jul
Rok prijave 31.07.2022

Javni poziv za pokretanje STARTUP biznisa na području Kantona Sarajevo

Pokreni start-up na području Kantona Sarajevo

Javni poziv za pokretanje STARTUP biznisa na području Kantona Sarajevo

Cilj ovog Programa je probuditi poduzetnički duh kod mladih ljudi, motivisati kreativne mlade pojedince s inovativnim poslovnim ideja za pokretanje vlastitog biznisa.

Da biste se prijavili na ovaj Program:”Podrška mladima za pokretanje start up poslovnih subjekata” morate ispunjavati sljedeće uslove:
– prebivalište na području KS;
– da ste nezaposleni;
– da dostavite biznis plan;
– da imate do 35 godina;
– da osigurate vlastito sufinansiranje od minimalno 5%.

  • Rok za podnošenje prijava: 31.07.2022. godine

Kroz ovaj Program možete dobiti grant sredstva u iznosu od 21.600,00 KM. Osnovna grant podrška po korisniku sredstava predviđena je u maksimalnom iznosu do 18.000,00 KM, a iznos od 3.600,00 KM predviđen je za finansiranje isplate mjesečne neto plaće za prvih 6 (šest) mjeseci rada i dio troškova zakonom propisanih poreza i doprinosa na neto plaću, te ostalih naknada u ukupnom iznosu od 600,00 KM za jedan mjesec.

U prihvatljive troškove spadaju:

  • Troškovi registracije poslovnog subjekta do 500,00 KM uz odgovarajuće račune sa fiskalnim računom (npr. troškovi taksi, advokatske usluge, troškovi kopiranja i ovjeravanja dokumenata, izrada pečata i sl.);
  • Troškove nabavke mašina, alata i ostale opreme neophodne za obavljanje osnovne registrirane djelatnosti (npr. nabavka fiskalne kase, nabavka potrebne opreme, sirovina, repromaterijala i mašina za proizvodnju, IT opreme, softvera isl.) uz odgovarajuće račune sa fiskalnim računom;
  • Troškovi zakupa i/ili uređenja poslovnog prostora koji je od stambenog dijela fizički odvojen i ukoliko je izvođač odnosnih radova uređenja poslovni subjekt registriran za obavljanje tih radova uz dgovarajuće račune sa fiskalnim računom.

Više informacije možete pronaći na linku.

(Visited 173 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments