Podrška nezaposlenim ženama – 17. novembar u Shopping City Zenica

19 nov

Pozivamo nezaposlene žene da nam se pridruže 17. Novembra u Shopping City Zenica u periodu od 10:00 do 15:00h gdje ćemo predstaviti usluge projekta, te ih na licu mjesta savjetovati o zapošljavanju.

Projekat “Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatnih agencija za zapošljavanje“ u daljnjem tekstu: “Projekat”) koji finansira Ambasada Švedske, a provodi Kolektiv d.o.o. uz podršku Svjetske banke, dobio je svoj nastavak i njegovo trajanje je produženo do aprila 2024. godine.

U skladu sa sporazumom sa Svjetskom bankom i sa potrebama tržišta rada i jasno definisanom ciljnom grupom, raspisan je Javni poziv (MojPosao.ba – Poziv nezaposlenim ženama za učešće na projektuna koji mogu da se prijave sve žene, bez obzira na starosnu kategoriju/dobnu grupu i koje su: 

  • dugoročno nezaposlene (duže od 12 mjeseci) kao i 
  • žene koje su nezaposlene i primile su socijalnu pomoć u zadnjih 18 mjeseci 

Usluge Projekta osiguravaju sve što je potrebno da se kandidati adekvatno pripreme i razviju i/ili unaprijede svoje vještine i znanja kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Pa tako u sklopu aktivnosti planirane su: obuke i edukacije o procesima potražnje posla; besplatno savjetovanje i spajanje sa poslodavcima; obuka kod poslodavca za ponuđeni posao.

Projekat je dosad pružio podršku za oko 3000 nezaposlenih osoba od kojih je preko 1000 pronašlo zaposlenje. 

Potražite nas, porazgovarajte sa savjetnicima, te postanite korisnica usluga Projekta, poručuju iz Kolektiva.

Napomena: Sve usluge Projekta su besplatne! 

(Visited 42 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments