Počeo je Sarajevo Fest-Umjetnost i politika!

2 dec

East West Center organizuje prvi Sarajevo Fest – Umjetnost i politika koji je počeo 30.11. a trajat će do 10.12.2019. godine.

Ako se vi ne bavite politikom, politika se bavi vama.
Sarajevo Fest – Umjetnost i politika ukazati će na to da filmovi, predstave, koncerti i javni razgovori mogu kreirati civilizovan, dinamičan i izuzetno koristan javni dijalog o ključnim životnim, umjetničkim i političkim pitanjima. Festival je otvoren za najširu moguću publiku, pogotovo za one kojima je stalo da se u ovoj zemlji razvije zanimljivo i kreativno društvo, prosperitetna budućnost i ugodan život.

Na Sarajevo Festu biti će prikazani dokumentarni i igrani filmovi, predstave, koncerti i javni razgovori, diskusije i paneli. U razgovorima će učestovati neki od najzanimljivijih intelektualaca i umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i drugih evropskih zemalja.

Sarajevo Fest podržali su Vlada SR Njemačke i Ambasada SR Njemačke u BiH, Ministarstvo kulture Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture FBiH i Ambasada Republike Italije u BiH.

Karte za sve programe Festivala možete kupiti na blagajni Pozorišta mladih Sarajevo, svakim radnim danom od 10 do 14 i 17 do 20 sati i nedjeljom od 10 do 14 sati.

Detaljan program na linku:
https://sarajevofest.com/

(Visited 182 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments