Po biznisu grant od 6.000 KM – Grad Tuzla objavio poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja

6 apr
Rok prijave 24.04.2023

Grad Tuzla objavio je Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja, koji se realizuje u okviru Projekta Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla.

Projekat Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla, podržan je u okviru programa Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje, koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Javni poziv namijenjen je svim zainteresovanim nezaposlenim osobama sa prebivalištem na području grada Tuzle, koje se vode na evidenciji nezaposlenih osoba kod Biroa za zapošljavanje Tuzla, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis, da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja.

Grad Tuzla glavni je partner u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Tuzla.

U okviru Programa podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja učesnicima će se pružiti:

– višednevna obuka u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (metodologija MOR-a);

– mentorstvo relavantno za konkretan poduzetnički poduhvat;

– bespovratna sredstva u iznosu do 6.000 KM po biznisu, na ime podrška za registraciju poslovnog poduhvata za 5 najbolje ocijenjenih biznis planova u toku obuke;

– poslovno mentorstvo nakon registracije biznisa.

Prijave na ovaj Javni poziv mogu se izvršiti do 24.04.2023. godine.

ba.ekapija.com

(Visited 57 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments