PIT Adria Summit 2023: Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti!

1 nov
Agencija za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing u saradnji sa Targer E&C, Kala Consulting, AC Serbia te PIT Conferences sa zadovoljstvom najavljuje događaj PIT Adria Summit 2023: “Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti!” koji će se održati  7. i 8. decembra 2023. u Beogradu.
 
PIT Adria Summit 2023 jedinstven je regionalni događaj koji će okupiti predstavnike Proizvodnje, Industrije i Tehnologije, akademske zajednice i medija, zainteresirane profesionalce i entuzijaste s prvenstvenim ciljem da, potičući ujedinjavanje, umrežavanje i zajedništvo, inicira rast ovih sektora u zemljama Adria regije.
 
“Riječ je o događaju koji nastavlja odličnu poslovnu tradiciju iz prethodnih godina, a predstavlja početak kvalitativne transformacije industrije, proizvodnje i njima pripadajućih procesa. Tokom rada ovog summita ponudit ćemo analizu stanja, mnoštvo prilika da obogatimo znanja i iskustva te zajednička rješenja i zaključke te proširiti mogućnosti za sve učesnike”, važna je poruka organizatora.
 
Misija rada summita jasna je i nedvosmislena: promicanje i mijenjanje statusa proizvodnje, industrije i tehnologije na načine koji ih reflektiraju s dostojanstvom i uvažavanjem velikog ekonomskog potencijala i značaja. Profesionalizam u poslovanju, stručne reference, kontinuitet saradnje, dugoročnost poslovanja i održivost sasvim su sigurni garanti uspjeha ovog događaja. 
 
Digitalizacija i automatizacija, vještačka inteligencija i njena primjena u industriji, lanci snabdijevanja i Lean koncept, inovativnost i poduzetništvo teme su neraskidivo vezane za okruženja industrije i proizvodnje te nezaobilazne na putu ka društu uspjeha, znanja i kompetentnosti.
Usto, bit će govora i o problemima s kojima se suočava Adria regija, negativnim demografskim trendovima, prije svega odlasku mladih i stručnih te nedovoljnom oslanjanju na domaću inteligenciju i kompetencije na širem regionalnom planu.
Dati impuls za rast kompanijama, obučavati i informirati te sinhronizirati procese i djelovanje sasvim sigurno će mijenjati negativnu sliku proizvodnje, industrije i tehnologije te u konačnici doprinijeti kompetentnim i konkuretnim društvima.

Prijaviti se možete OVDJEa za dodatne informacije pišite na [email protected]
(Visited 64 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments