PeoplePerHour: pronađi honorarni posao

19 apr

PeoplePerHour je mjesto koje vam omogućuje pronalaženje zaposlenika ili dodatnog posla. Iako možete bilo kakve honorarce iz cijelog svijeta, većina ih na ovoj web stranici nudi usluge koje se temelje na radu na web stranicama. Kompanije koje se opredjeljuju da ovdje traže radnike su uglavnom startapi i mala i srednja preduzeća. S više od 330.000 freelancera na ovoj platformi, ljudi mogu biti angažirani za razne usluge ili čak i sami ponuditi svoje usluge putem promotivnih objava.

Prilikom registracije na PeoplePerHour, jedan od koraka je da im dostavite neki od certifikata koje posjedujete kako biste potvrdili vještine koje ste naveli na profilu. Verifikacija se izvrši u roku od 24h.

PeoplePe Hour je baziran na kraće projekte po fiksnoj cijeni. Pored toga freelanceri imaju mogućnost da ponude svoje usluge po određenoj cijeni.

Kada tražite posao, sličan je drugim freelancer sajtovima. Upišete ono što tražite, navedete vaše zanimanje i vještine. Ponuda poslova je prilično dobra, i svakodnevno se ažurira. PeoplePerHour, u odnosu na neke druge platforme, ima veoma mali broj lažnih oglasa, što je za njega najveća prednost.

Što se tiče provizije postoje „granice” čijim prelaskom se smanjuje procenat provizije koju uzima People Per Hour. Za poslove koje freelancer naplati 500 dolara i manje, platforma uzima 20%, za cijene između 500 i 5.000 dolara uzima 7,5%, a za sve uspješno obavljene poslove preko te cijene uzima 3,5% provizije.

PeoplePerHour je besplatan, ukoliko se odlučite za osnovni paket koji podrazumijeva prijavu na mjesečno 15 oglasa za posao. Ukoliko želite da aplicirate na više od 15 oglasa mjesečno vaša prijava pokaze se klijentu među prvima.

Marko Rakočević je podijelio svoje iskustvo prije svega s freelancingom, ali i platformom People Per Hour. “Kao frilenser sam počeo da radim na drugoj platformi. Bio sam veoma uspješan i dugo vremena 100% Top Rated, ali se onda desio peh s klijentima. U kratkom intervalu sam imao dobivenih pet. šest poslova, od kojih su možda dva klijenta bila prava. Ostali su gledali način kako da me iskoriste, traže refundiranje i srozaju rejting.Tako izdeprimiran situacijom počeo sam da tražim druge platforme za rad. Na People Per Hour sam danas jedan od uspješnijih frilensera iz Srbije i mogu reći da sam se vodio rečenicom koja glasi: „Kada se osjećate spremnim da se predate, nastavite. Trijumf voli neodustajanje.”

www.peopleperhour.com

(Visited 696 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments