Otvoreno Esejsko takmičenje mladih za srednjoškolce/studente

12 mar
Rok prijave 31.03.2019

Otvorene su prijave za GRHS Esejsko takmičenje mladih. Stipendijsko takmičenje je otvoreno za srednjoškolce ili studente,a pobjednici će dobiti razne nagrade.

Oblast:

Svi predmeti

Opis

Međunarodno GRHS Esejsko takmičenje sponzorišu Njemci iz Udruženja ruskog naslijeđa. Takmičenje ima za cilj da podstakne studente širom svijeta da nauče o istoriji i kulturi njemačko-ruskog naroda koji su emigrirali iz Njemačke u Rusiju tokom 18. i 19. vijeka. Pobjednici će primiti nagrade na ručku održanom u njihovu čast tokom GRHS Konvencije u julu u Bizmarku (Sjeverna Dakota).

Vrijednost nagrada:

  • Osnovna škola: 1 mjesto – trofej i 150 dolara, 2 mjesto – trofej za drugoplasiranog i 100 dolara.
  • Srednja škola: 1 mjesto – trofej i 150 dolara, 2 mjesto trofej za drugoplasiranog i 100 dolara.
  • Viša škola: trofej i stipendija od 300 dolara biće uručeni najboljem srednjoškolcu.
  • Univerzitet: trofej i stipendija od 1000 dolara biće dodijeljeni najboljem studentu. 2 mesto će dobiti trofej za drugoplasiranog i 250 dolara.

Uslovi:

Ovo GRHS Esejsko takmičenje je otvoreno za sve koji su na javnim, privatnim, lokalnim školama, akreditovanim univerzitetima. Nema ograničenja za državljanstva. Mora se dostaviti esej koji uključuje sve aspekte njemačko-ruskog naslijeđa kao što su kulturološka antropologija Njemaca i Rusa, istorijska analiza razloga za dijasporu Njemaca, Rusa, njemačko-ruska istorija u Amerikama i Kanadi, njemačko-ruska istorija u Rusiji, Sovjetskom savezu, gubitak sovjetskog državljanstva, radni logori u SSSR-u i radni logori u Engleskoj i Francuskoj poslije Drugog svjetskog rata, lična porodična istorija.

Način prijave: 

Kako biste se prijavili ispunite online aplikacionu formu na linku.

Rok za prijavu:

31. mart 2019.

Detaljnije na linku.

(Visited 200 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments