Otvoreni Javni konkursi za učešće u projektu ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2023.“

14 mar

JU Javni fond za dječiju zaštitu će realizovati projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske-2023.“, u skladu sa zakonskim propisima i predviđenom dinamikom, a u najboljem interesu djece učesnika projekta.

Dana, 10.03.2023. godine u dnevnom listu ,,Glas Srpske” objavljeni su konkursi za odabir djece ciljnih kategorija, vaspitača i stručnog osoblja učesnika u Projektu.
Projekat se realizuje na osnovu Zakona o dječjoj zaštiti Republike Srpske kroz pravo na zadovoljavanje razvojnih potreba djece.
Кao i prethodnih godina, Projekat će se realizovati na crnogorskoj obali u Omladinskom hostelu ,,Užice” u Bečićima, uz uvažavanje higijensko- epidemioloških mjera.
Vremenski period programskih aktivnosti u uslužnom objektu planiran je od 01.06. do 24.09.2023. godine, u ukupno trinaest smjena.
Projekat se odnosi, prije svega, na djecu iz: socijalno ugroženih porodica-korisnika prava iz socijalne i dječje zaštite, višečlanih porodica, porodica boračke populacije, djecu sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarenu djecu, talentovane sportiste i druge.
Projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske” realizuje se od 2002. godine i za prethodnih 20 godina obuhvatio je preko 36 000 lica – djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.
Najveća vrijednost Projekta jesu različitost i raznovrsnost i u službi su ostvarenja projektnih ciljeva kao što su razvijanje empatije, podrška vršnjačkom druženju, te socijalizacija djece u svakom smislu.
Ovaj kvalitet je prepoznat i od strane Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske koji godinama podržavaju ovu aktivnost Fonda, cijeneći najbolji interes djece Republike Srpske.
Pozivamo zainteresovane roditelje čija djeca ispunjavaju uslove propisane konkursom da izvrše prijave u Poslovnice Fonda prema mjestu prebivališta.
Takođe, pozivamo i zainteresovane prosvjetne radnike, pedagoge, psihologe, socijalne radnike i druge podržavajuće profesije da konkurišu za članove stručnog i pratećeg osoblja i pridruže se timu koji godinama uspješno realizuje Projekat.

U prilogu tekstovi Javnih konkursa i prijavni obrasci:

Јавни конкурс за дјецу циљних категорија

ПРИЈАВА за учешће дјеце циљних категорија

Јавни конкурс за васпитаче

Пријавни образац за васпитаче

Јавни конкурс за стручно особље

Пријавни образац за стручно особље

(Visited 54 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments