Otvorene prijave za volonterski eko kamp ,,MLADI ZA ŽIVOT“

10 jul
Rok prijave 17.07.2019

NVO ,,Milenijum“ iz Srpca trinaestu godinu organizuje Rаdni volonterski eko kamp ,,MLADI ZA ŽIVOT“. Naš kamp je jedan od jedinstvenih oblika volonterskog rada koji nudi pozitivne i praktične oblike okupljanja mladih ljudi iz BiH i regiona, kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama.

Cilj našeg projekta jeste razvijanje volonterskog duha i ekološke svijesti mladih ljudi.
Podciljevi našeg projektа su: promovisati i informisati mlade o važnosti volonterizma, razvoj ekološke svijesti, multikulturalna razmjena, uključivanje mladih u razvoj zajednice kroz kreativno korištenje slobodnog vremena, izgrađeno i uređeno izletište.

Ciljna grupa su nam 20 volontera, uzrasta od 16 do 24 godine koji su spremni za rad, edukaciju i zabavu.

Kamp traje od 18. do 20. jula 2019. godine i održava se u seoskom naselju Gornja Lepenica, 20 km udaljeno od gradа Srpca ( 50 km udaljen od Banja Luke ). Volonteri će u toku 4 dana raditi na izgradnji i uređenju izletišta u okviru kojeg je smješten kamp. U toku 4 volonterske akcija volonteri bi postavili klupe i stolove, zaštitili lаkom postojeće objekte od drveta, sanirali potok koji protiče kroz kamp, postavili ljuljaške i završili unutrašnji dio jedne prostorije za smještaj. Pored radnih аktivnosti organizovaćemo kreativno-edukativne radionice o volonterizmu, zaštiti životne sredine, radionicu udaraljki i radionicu mađioničarstva.

Ovim putem pozivamo mlade iz BiH i regiona koji su zainteresovani za ovakav vid rada, druženja i zabave da popune obrazac na fbekokampsrbac i prijave se za učešće na kampu.

Prijave primamo do 17.07.2019. godine. Dodatne informacije mozete pronaći na fbnvomilenijum i fbekokampsrbac, kao i na tel.065/648-914.

Prijavite se tako sto ćete preuzeti prijavnicu s ovog linka, popuniti je te poslati na naš mejl koji se nalazi na kraju prijave:

https://drive.google.com/file/d/0ByQccoQeUuRpT3FYdEVvV0VHMFN0UlRaSmVjc0lfT25BeUE0/view?usp=drivesdk

(Visited 225 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović