Otvorene prijave za novi ciklus obuke za CNC operatere u INTERA TP-u

28 aug

Želite lakše do posla u svijetu koji se užurbano mijenja iz dana u dan? Ili već radite, ali želite bolji i bolje plaćen posao? Sada je vaša prilika da postanete traženi na tržištu rada, a najbolje od svega je: za steći vještine za ovo područje ne morate ići dalje od Mostara!

I ove jeseni novi ciklus obuke u INTERA Tehnološkom Parku rezerviran je za jedno od najtraženijih zanimanja na svijetu – CNC operater!

Vještine za zaposlenje u industriji

Obuka nudi zaokružen set znanja i vještina za rad u stvarnom industrijskom okruženju, počevši od elementarnih znanja (čitanja tehničkih crteža, poznavanja materijala i reznih alata, itd.), preko glavnih vještina (umjeravanje alata i obratka, programiranja G-koda, itd.) pa sve do tehnoloških listi, radnih naloga, mjernih protokola i mjera zaštite na radu – sve ono što pravi industrijski CNC operater mora znati da bi obavljao svoj posao samostalno i kvalitetno. Pored svega toga, obuka naglašava i usađuje elemente ponašanja koji krase svakog vrhunskog CNC operatera: staloženost, preciznost, urednost, sistematičnost i točnost.

Oprema industrijske razine

Obuka se odvija na najmodernijim strojevima, reznim alatima i mjernoj opremi koje su industrijskog standarda po pitanju snage, kapaciteta i preciznosti – na kojima se stječe uvid i osjećaj što znači obrada tehničkih materijala (alatni čelici, legirani aluminij, itd.). Samo ovakva znanja su ulaznica u karijeru pravog industrijskog CNC operatera – za razliku od drugih obuka koje pod nazivom „CNC operater“ nude vještine rukovanja nisko-produktivnim strojevima koji su u najboljem slučaju na modelarskom ili hobby nivou primjene obrade drveta i nemetalnih materijala.

Industrijski „tips & tricks“

Nakon ovladavanja svim temeljnim vještinama, obuka obuhvaća i poseban set vježbi kojima se pruža uvid u niz „malih tajni velikih majstora“ iz industrijske prakse (npr. za upinjanje i pozicioniranje obratka, postizanje okomitosti i paralelnosti radnih ploha, korištenja samog CNC stroja za provjeru kritičnih dimenzija, itd.) od strane iskusnih CNC operatera koji svakodnevno rade i kontinuirano se usavršavaju u zahtjevnoj industriji CNC obrade metala.

Novitet u programu obuke

Ovaj novi ciklus obuke CNC operatera uvodi i jedan novitet – program obuke je upotpunjen i rukovanjem CNC routera za obradu pločastih materijala (drvo, plastične mase, obojeni metali). CNC routeri se mogu koristiti za izradu predmeta kao što su rezbarije na vratima, unutarnje i vanjske dekoracije, natpisne ploče, kalupi, namještaj, glazbeni instrumenti, modeli od pjenastih materijala kao i za graviranje gotovo bilo koje vrste. Osim toga, CNC routeri se primjenjuju i za automatizaciju procesa obrezivanja vanjskih rubova u proizvodnji dijelova od kompozitnih materijala i termooblikovane plastike.

Početak novog ciklusa obuke je planiran za ponedjeljak18.09.2023. godine.

Tijekom tri mjeseca polaznici obuke prolaze kroz tri modula – teorijski dio i dva modula praktičnog rada na CNC glodalici i CNC tokarilici u centru za obuke INTERA TP-a. Pored same obuke, INTERA Tehnološki Park polaznicima pruža priliku za ostvarivanje kontakata s poslodavcima koji traže nove kadrove u ovoj struci.

Za sve zainteresirane, kako bi dobili što jasniji uvid u ono što obuka nudi, besplatna probna predavanja održat će se u petak08.09.2023. godine u 17h.

Vrata su širom otvorena ovaj dan – dođite i uvjerite se u kvalitetu naše obuke, a čut ćete i iskustva naših bivših polaznika zaposlenih u industriji. Prijaviti se možete popunjavanjem obrasca na linku.

Broj mjesta na obuci je ograničen. Zato ne čekajte i već danas se prijavite da usavršite svoje vještine i otvorite si nove horizonte u karijeri! Za sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi obratite se na [email protected].

intera.ba

(Visited 58 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments