Otvorene prijave za Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2024. godinu

14 jan

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine zvanični je partner ovogodišnje Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Nagrada, koja se ove godine dodjeljuje po šesti put, ima za cilj promovisanje i podršku održivog razvoja unutar poslovne zajednice BiH.

Nagrada je organizirana u okviru programa „Prevođenje Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja (SDGs) u BiH u održivi i inkluzivni rast (SDG2BiH)“ koji finansira Švedska, a implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UN Women uz podršku Ujedinjenih nacija bh. vlastima u implementaciji Okvira SDG-a u BiH.

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH nije samo priznanje; to je simbol napretka i inovativnosti. Svake godine, ove nagrade ističu izuzetne kompanije koje doprinose održivom razvoju, bilo kroz stvaranje kvalitetnih radnih mjesta, unapređenje poslovnih modela ili smanjenje ekološkog otiska. Ova nagrada je prilika za kompanije da se istaknu kao lideri u održivosti i da posluže kao inspiracija drugima. Neki od dobitnika Nagrade prijašnjih godina su dm, Klika, GS Tvornica mašina, Ministry of Programming, Heidelberg Cement, ZEOS eko-sistem, Dekonta, SEEBA, Isatis, Lanaco, Šumska Tajna i mnogi drugi.

Prijave za Nagradu su otvorene do 15.marta 2024. godine a prijaviti se mogu sve privatne kompanije, registrovane u BiH, bez obzira na njihovu veličinu (mikro, male, srednje i velike).

Više informacija o nagradi dostupno je ovdje  a prijava ovdje.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments