Otvorene prijave za ljetnji univerzitet za centralnu Evropu

14 jun
Rok prijave 15.06.2020

Otvorene su prijave za Međunarodnu ljetnju školu za studente, istraživače i preduzetnike u oblasti politike, društva i nauke. Zbog situacije sa koronavirusom (Covid-19) biće održana onlajn od 29. juna do trećeg jula.

OBLAST:

Politika, društvo, nauka

OPIS

Međunarodnu ljetnju školu organizuje Institut za napredne studije Koszeg (IASK) i Institut za društvene i evropske studije (ISES) u saradnji sa Univerzitetom Pannonia. Od 1996. Međunarodni ljetnji univerzitet sjajna je prilika za stručnjake, aktiviste, praktičare, političare, istraživače, socijalne naučnike i studente da se okupe i diskutuju o savremenim izazovima i međunarodnoj saradnji. Ovaj univerzitet će se fokusirati na kreiranje, akumulaciju i širenje novog znanja. Kroz višedisciplinarni pristup oni će se angažovati u političkoj, ideološkoj, ekonomskoj i kulturnoj dinamici integracije i dezintegracije u Evropi. Političari, socijalni naučnici, stručnjaci za kulturno naslijeđe i umjetnici obezbijediće uzbudljivo iskustvo za učesnike. Ideja za ovogodišnji ljetnji univerzitet je procjena dostignuća i izazova centralne i istočne Evrope i zapadnog Balkana u posljednjih 30 godina uz diskusiju starijih naučnika koji su živjeli tada i istražili tranziciju država centralne i istočne Evrope i mladih istraživača/studenata koji se suočavaju sa trenutnim izazovima intelektualno i egzistencijalno.

USLOVI

Pogodni su studenti master i doktorskih studija, mladi istraživači kao i društveni preduzetnici koji su zainteresovani za ovu temu.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na: https://iask.hu/…/application-form_isu_2020-cpdf_.pdf…

ROK ZA PRIJAVU:

15. jun 2020. godine

Detaljnije na: https://iask.hu/…/xxv-international-summer-university..

(Visited 117 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments