Otvorene prijave na laboratorij kreativnog dokumentarnog filma KVV#10

16 maj
Rok prijave 25.05.2023

(10.05.2023)
Pravo Ljudski, uz podršku Nacionalne fondacije za demokratiju (NED), otvara poziv za dvomjesečni program kreativnog filmskog mentorstva Ko je vidio video?! #10. Poziv je otvoren mladim BH kreativcima/kama iz različitih praksi – režije, novinarstva, umjetnosti, književnosti i šire, u dobi od 18 do 29 godina, koji imaju ideju ili priču koju žele izraziti u formi kreativnog dokumentarnog filma. Rok za prijave je 25. maj 2023.

Učesnici/ce će imati priliku da svoje ideje razvijaju uz tehničku podršku i vodstvo iskusnih filmskih radnika i radnica, te dobiti podršku sa regionalnom festivalskom distribucijom završenog filma. Kao i u svim redovnim aktivnostima Pravo Ljudski, sve troškove programa snosi organizator. Program je hibridne forme i sastoji se od dvodnevnog inspirativne rezidencije u Sarajevu, koju potom slijedi dvomjesečni online program individualnih konsultacija sa mentorima, umjetnicima/cama i filmskim radnicima/cama iz evropske filmske industrije uz koje će učesnici/ce doći do realizacije svojih projekata.

Cilj ovog programa je dati podršku mladima iz različitih sredina – naročito onima van formalnog obrazovanja u umjetnosti i iz ruralnih područja – priliku za ozbiljan strukturisan rad na razvoju i izvedbi njihovih ideja. Filmska industrija u svim svojim formama, u zemljama u razvoju i globalno, često se doima nedodirljivo i nedostupno, naročito onima koji tek počinju. KVV platforma već desetu godinu pruža neformalno obrazovanje mladih u području kreativnog dokumentarnog filma, te je jedan od ključnih načina na koji Pravo Ljudski nastoji držati otvorenim prostor kinematografije u BIH sa obje strane filmskog platna.

Ko je vidio video?! #10 održavaće se u Sarajevu i online s početkom od 02. juna 2023. godine. Više o programu i kako se prijaviti zainteresovani/e mogu saznati na web stranici Pravo Ljudski.

Deseto izdanje Ko je vidio video?! velikodušno podržava Nacionalna fondacija za demokratiju (Vašington) – NED. Ko je vidio video?! je raznolik i neformalan obrazovni program za razvoj i produkciju dokumentarnog filma, sačinjen od nekoliko segmenata koji uključuju kreativno promišljanje i kreativan pristup stvaranju, istraživanju i razvoju dokumentarnog filma, režiju, kameru i zvuk, montažu i post-produkciju.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments