Otvoren poziv za učešće u multidisciplinarnom autorskom timu

11 maj
Rok prijave 15.05.2020

U čuvanju zdravlja i života najbližih, prirodno se okrećemo budućnosti, pa i onome što dolazi poslije ove do sada neviđene situacije. Želimo se nadati najboljem i raditi onako, kako bi se efekti ove krize što prije prevazišli i smanjili.

U tom cilju, projekat Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima Bosne i Hercegovine, nakon pripremljenog KONCEPTA PROCJENE poduzima sljedeći korak, a to je otvaranje Poziva za učešće u multidisciplinarnom autorskom timu.

Ohrabrujemo eksperte različitih profila da se prijave na ovaj Poziv, jer autorskim učešćem u Procjeni:

  • postajete dio multidisciplinarnog tima Bosne i Hercegovine koji temeljno razmatra integralnu procjenu stanja prirode i održivog upravljanja prirodnim resursima u kontekstu interakcije naučnih rezultata i politika upravljanja,
  • stičete valjane kompetencije i uslove za nominaciju u autorske timove IPBES-a (Međuvladine UN naučno-političke platforme za biodiverzitet i ekosistemske servise), kao ekspert iz oblasti društvenih, prirodnih i drugih nauka navedenih u Pozivu,
  • stičete mogućnost da, zajedno sa drugim članovima tima, a na temelju stečenih znanja i iskustava objavljujete radove u domaćim i stručnim naučnim časopisima,
  • učestvujete na 3 petodnevna autorska sastanka tokom trajanja projekta (plaćeni troškovi učešća).

U prijavi za učešće u timu autora Procjene, potrebno je dostaviti: (1) Curriculum Vitae, (2) bibliografiju i (3) listu realizovanih projekata.

Poziv za autorski tim ostaje otvoren do 15. maja 2020. godine. Putem e-maila ćete biti obaviješteni o rezultatima prijave i daljem procesu implementacije projekta.

Prvi petodnevni autorski sastanak se planira sredinom mjeseca jula 2020, u odgovarajućem hotelskom smještaju na planini Jahorini.

Ljubazno vas pozivamo da svoju prijavu za učešće u multidisciplinarnom ekspertnom timu pošaljete na sljedeće adrese: [email protected] , [email protected] i/ili [email protected] .

Poziv za učešće: https://www.procjenaprirode.ba

U očekivanju Vaše prijave, želimo Vam dobrodošlicu u autorski tim. Ostanite kod kuće.

OTVOREN-POZIV-ZA-UČEŠĆE-U-MULTIDISIPLINARNOM-AUTORSKOM-TIMU

(Visited 136 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments