Otvoren poziv za prijavu na manifestaciju Drinski književni susreti 2019.

11 apr
Rok prijave 31.05.2019

ASoglas izdavaštvo raspisuje 3. konkurs za :

  • Zbornik kratkih priča i pjesama
  • Najbolju neobjavljenu zbirku priča
  • Najbolju neobjavljenu zbirku pjesama

PRAVILA KONKURSA:

Pravo učešća imaju autori bez starosnog ograničenja koji pišu na srpskom jeziku bez obzira na mjesto stanovanja. Šalje se po jedna pjesma ili priča. Jedan autor može da pošalje i priču i pjesmu istovremeno.

Pjesme i priče moraju biti neobjavljene. Pjesme dužine 1 strane A4, a priče maksimalno 2 strane A4 kucanog teksta, font 12 New times roman ili sličan font. Tema je slobodna.

Na manifetaciji Drinski književni susreti koja će biti održana na jesen 2019.godine u Zvorniku biće dodijeljeno priznanje KNJIGA GODINE za najbolju knjigu kod izdavača ASoglas u prethodnoj godini.

Radove u word dokumentu slati na mejl [email protected], a u drugom word dokumentu upisati ime, prezime, datum rođenja kao i kraću biografiju.

NAGRADE:

  • Pobjednicima u kategoriji najbolje neobjavljene zbirke priča i pjesama biće uručene diplome i biće im štampane i objavljene knjige (tiraž 200 primjraka, do 100 str knjižnog bloka A5, tj do 50str A4),
  • Priznanje ’’KNJIGA GODINE’’ dobija povelju i novčanu nagradu u iznosu od 300,00KM
  • 2. i 3.mjesto za najbolju zbirku priča ili pjesama dobijaju pravo na besplatne troškove izdavaštva (recenzija, lektura i CIP broj) i 30% popusta na štampanje knjige

Napomena:

Autori čiji radovi budu odabrani za objavljivanje u zborniku kraktih priča i pjesama plaćaju kotizaciju u iznosu od 1000 Din za autore iz Srbije ili 20,00KM za autore iz Bosne i Hercegovine i drugih država iz regiona. Uplate se vrše prema instrukcijama koje će odabranim autorima biti naknadno poslate .

Autori koji budu uvršteni u zbornik postaju članovi kluba autora i ljubitelja pisane riječi ASoglas.

Članovi kluba imaju mogućnost objave svojih radova u štampanom izdanju ASoglas kao i na jedan intervju u toku godine na informativnom portalu ASinfo.

Konkurs je otvoren od 01. marta do 31. maja 2019.godine. Rezultati konkursa biće objavljeni do kraja jula 2019. godine.

Promocija zbornika kraktih priča i pjesama kao i dodjela nagrada i priznanja biće održana na manifestaciji ’’DRINSKI KNJIŽEVNI SUSRETI’’ u Zvorniku na jesen 2019. godine, a o terminu održavanja bićete pravovremeno obaviješteni.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments