Otvoren poziv: Akademija za Javnu i Socijalnu Politiku

1 jun
Rok prijave 09.06.2024

Institut za socijalne politike Musine Kokalari otvara poziv za podnošenje prijava za učešće na Akademiju za Javnu i Socijalnu Politiku.

Akademija 2024 će se održati od 8 do 13 Jula 2024. godine.

Tokom jedne nedelje imaćete priliku da pratite module istaknutih predavača, istraživača, specijalista i pedagoga sa Kosova, Zapadni Balkan, kao i iz zemalja EU.

Program Akademije za socijalne i javne politike objedinjuje teorijska predavanja i praktičnu obuku, praćeno sa kolektivnim razgovorima, radionicama na određene teme, društvenim i kulturnim aktivnostima na sledeće teme:

Nacija, nacionalni mitovi, državljanstvo i građanstvo

Političke ideologije

Jednakost i inkluzivnost

Životna sredina

Javne i socijalne politike / Modeli ekonomskog razvoja

Pogledajte video sa Akademije 2023: https://rb.gy/i551p8

Opšti cilj Akademije je edukacija mladih ljudi sa progresivnim idejama o društvenim vrednostima, poput socijalne pravde, antidiskriminacije, građanstva, slobode izražavanja, rodna ravnopravnost, anti-rasizam, prava radnika itd. da steknu više veština da budu aktivni u javnoj sferi o društvenim i političkim pitanjima.

Sve troškove vezane za učešće na Akademiji biće pokrivene od Institut za socijalne politike Musine Kokalari uključujući: Putovanje; Prevodjenje, Hrana i tkd. Za učesnike van Prištine biće pokriveni i troškovi smeštaja. Obezbeđen je prevod na albanski i srpski jezik.

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

Akademije će izabrati 30 kandidata. Ohrabruje se prijava žena i kandidata nevećinskih zajednica. Poznavanje engleskog jezika je prednost za kandidate.

Možete se prijaviti na Akademiju ako:

• Imate 18-25 godina;

• Studirate ili ste diplomirali u jednoj od ovih oblasti: političke nauke, sociologija, filozofija, ekonomija, pravo, novinarstvo i druge slične oblasti koje se odnose na javne i društvene politike;

• Imate osnovno znanje i interesovanje za javna i politička pitanja.

Pozivamo vas da pošaljete dokumentaciju za prijavu:

CV

Motivisano pismo

IZBOR

Proces izbora kandidata/kinje sastoji se od dve faze. Tokom prve faze biće vršen izbor na osnovu CV i motivacionog pisma. Kvalifikovani kandidati biće pozvani na intervju.

Odabrani polaznici koji pohađaju Akademiju u celini dobiće sertifikat po uspešnom završetku ovog programa.

ROK ZA PRIJAVU

Pošalji dokumentaciju za prijavu, putem e-pošte: [email protected] do 9 Juna 2024. godine u 23.59.

(Visited 151 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments