Otvoren konkurs za stipendiju Univerziteta Rabindra Bharati

5 apr
Rok prijave 10.04.2020

Univerzitet Rabindra Bharati raspisuje konkurs za program stipendiranja za sve međunarodne kandidate koji dolaze iz zemalja Evrope, Amerike, Srednjeg Istoka, Afrike, Azije i Pacifika.

OBLAST

Više oblasti.

OPIS

RB identifikuje najuticajnije mlade lidere iz svih zemalja svijeta. Vizija RB-a je da štiti, isjeljuje i njeguje, u neumoljivoj potrazi za čistijim i zdravijim svijetom. Ulaganje u društveni uticaj od suštinskog je značaja za poslovanje RB-a i dio njegove svrhe. Posebno se socijalna ulaganja RB fokusiraju na područja koja su u direktnoj vezi sa njenim poslovanjem i gdje postoje najveće nezadovoljene potrebe. Među ovim prioritetima spadaju: Voda i kanalizacija, seksualno zdravlje i prava, zdravlje majke i djece. RB sa zadovoljstvom podržava ovu stipendiju koja bi omogućila da osam izvanrednih mladih lidera učestvuju na Jedinstvenom svjetskom samitu 2020. godine, kao dio delegacije RB-a. Pored učešća na Samitu, stipendisti će dobiti pristup ekskluzivnim sesijama RB-a i formiraće veze sa vršnjacima i visokim liderima iz kompanije.

USLOVI

Stipendija je namijenjena svim mladim liderima, koji su pokazali liderstvo i u svojoj zajednici, zemlji ili organizaciji. Starosne dobi od 18-30 godina. Kandidati trebaju da imaju dokaz o posvećenosti postizanja pozitivnih promjena u zajednici, da pokazuju sposobnost za liderstvo i da se bave ključnim lokalnim i/ili globalnim problemima. Kandidati treba da imaju iskustva u stvaranju upečatljivih i inovativnih ideja.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili popunite aplikacionu formu na:
https://www.oneyoungworld.com/…/rb-scholarship-invest…

ROK ZA PRIJAVU:

10. april 2020. godine

(Visited 111 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments