Otvoren konkurs za stipendije Vlade Japana (MEXT) za 2025. godinu

18 apr
Rok prijave 24.05.2024

Ambasada Japana u BiH otvorila je konkurs za stipendije Vlade Japana (MEXT) za 2025. godinu, za stipendiranje studenata koji imaju želju ili interes da studiraju u Japanu. Konkurs obuhvata tri studijska programa: postdiplomski istraživački studij (MA, PhD ili bez diplome), dodiplomski studij (bakalaureat) i tehnološki koledž (diplomirano stručno zvanje i / ili bakalaureat). Stipendija pokriva troškove školarine, povratne avio karte, a studenti dobijaju i mjesečni džeparac.

Prijave na konkurs moraju stići na adresu ambasade Japana do 24. maja 2024. godine, putem pošte ili ličnom dostavom. Više informacija o potrebnim dokumentima za prijavu i procesu aplikacije svi zainteresovani mogu pronaći na stranici ambasade (LINK: https://www.bosnia.emb-japan.go.jp/itpr_bs/MEXT.html ).

Informativni brifing o MEXT stipendiji uz prisustvo bivših stipendista će biti održan 22. i 25. aprila. Ovi brifinzi će se dijeliti i putem ZOOM-a. Svi oni koji žele učestvovati na brifinzima, molimo da posjete web stranicu ambasade gdje će pronaći link za ZOOM registraciju.

MEXT – 2025 – PR-eng

(Visited 89 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments